Tencent menguji platform hiburan interaktif Bibiji

Tencent baru-baru ini melakukan ujian alpha pada aplikasi yang disebut “Bibiji”. Produk baru adalah platform hiburan berbilang pemain yang direka untuk golongan muda, termasuk permainan pesta kasual alternatif, serta permainan yang mudah, menyeronokkan dan interaktif,Planet teknologiDilaporkan pada 19 Julai.

Dengan memberi tumpuan kepada permainan pesta, pengguna Bibiji dapat mengalami kemampuan mod pesta dalam talian berbilang pemain dan sembang suara masa nyata. Di samping itu, ia membolehkan pengguna untuk melihat orang lain dan memberi komen. Perlu diingat bahawa permainan ini adalah semua permainan awan, tidak perlu memuat turun, dan tidak mengambil memori.

Produk sosial telah melihat trend baru dalam permainan sosial dalam beberapa tahun kebelakangan ini, termasuk Alibaba SnapPea Bibi dan Tencent‘s Noknok. NokNok terutamanya membuat sembang kumpulan dan meminimumkan mod sembang satu lawan satu.

WeChat, yang memfokuskan pada rangkaian sosial kenalan, telah lama menjadi alat yang sangat diperlukan bagi pengguna China untuk berhubung dan menjalani kehidupan seharian kerana pengumpulannya selama bertahun-tahun, dan sukar bagi produk sosial baru untuk menumbangkan statusnya. Produk sosial khusus dalam operasi aktif sangat aktif, tetapi hubungan sosial mereka tidak kuat dan mereka menanggung risiko peraturan.

Lihat juga:NetEase melancarkan produk sosial yang disebut “Xinyan”

Platform sosial berasaskan permainan juga sememangnya berminat. Mereka menyediakan cara untuk mewujudkan topik umum yang lebih berkesan untuk komunikasi. Ini membantu memangkinkan, mengekalkan atau mengukuhkan hubungan anda dengan orang lain, dan menjalankan satu siri tingkah laku interaktif, dengan itu memperkuat aktiviti produk sosial.