Tencent mengehadkan jumlah jam yang boleh dimainkan oleh kanak-kanak di bawah umur setiap minggu

Permainan dalam talian Tencent “Glory of the King” mengumumkan peningkatan langkah anti-ketagihan pada hari Selasa. Pengguna di bawah umur hanya boleh bermain permainan dari jam 20:00 hingga 21:00 pada hari Jumaat, hujung minggu dan cuti.

Pengumuman tersebut menyatakan bahawa pengguna di bawah usia 12 tahun tidak dapat mengisi semula masa permainan sama sekali. Pengguna berusia 12 hingga 16 tahun boleh mengisi semula sehingga 50 yuan pada satu masa dan 200 yuan sebulan. Bagi pengguna berusia 16 hingga 18 tahun, had atas satu caj adalah 100 yuan, dan caj bulanan adalah 400 yuan.

Selepas sistem dikemas kini, mod permainan mod berdiri sendiri akan dimatikan buat sementara waktu, manakala mod pengalaman tetamu iOS akan dimatikan sepenuhnya.

Pada 30 Ogos, Pentadbiran Akhbar dan Penerbitan Nasional secara drastik mengurangkan masa yang dihabiskan oleh pemain di bawah umur 18 tahun dalam permainan dalam talian. Orang yang berumur di bawah 18 tahun kini hanya boleh menghabiskan satu jam bermain permainan dalam talian pada hari Jumaat, hujung minggu dan cuti.

Lihat juga:China memendekkan masa dalam talian untuk kanak-kanak di bawah umur

Setelah dokumen itu dikeluarkan, Xiaomi Games juga menyatakan bahawa ia akan menyelesaikan penyesuaian diri terhadap sistem anti-ketagihan untuk anak di bawah umur pada 1 September, dan NetEase Games mengatakan bahawa ia juga akan secara aktif melaksanakan syarat tersebut.