Tencent memperoleh permainan titik perubahan Kanada

Tencent gergasi teknologi yang berpangkalan di Shenzhen mengumumkan pada hari RabuIa akan memperoleh studio permainan Kanada Inversion Point Games sepenuhnyaPegawai mengatakan Aaryn Flynn, ketua eksekutif Inflexion Games, akan tetap memegang jawatan setelah pemerolehan Tencent.

Improbable, syarikat induk Inflexion Games, mengatakan penjualan studio itu adalah sebahagian daripada fokus strategik barunya di MetaUniverse dan menerima pengambilalihan Tencent kerana Inflexion Games memerlukan sokongan penerbit yang lebih baik.

Permainan pertama permainan Inflection Point, Nightingale, adalah permainan seni bina survival dunia bersama. Ia diumumkan untuk pertama kalinya di Tencent Game Arena Awards 2021 dan diharapkan memasuki tahap akses awal pada tahun 2022.

Aaryn Flynn mengatakan bahawa pemerolehan Tencent dari Inflection Point telah berlangsung sejak musim panas 2021. Setakat ini, Tencent sangat menghormati arah reka bentuk titik perubahan di Nightingale. Di samping itu, Inversion Point berharap dapat bekerjasama dengan Tencent untuk melancarkan akses awal Nightingale akhir tahun ini.

Lihat juga:Tencent akan menutup platform pemadaman kuasa “Little e Pin Pin”

Pada akhir 2021, Tencent memperoleh Turtle Rock Studios (Turtle Rock Studios), pemaju “Back 4 Blood”. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Tencent juga telah memperoleh sejumlah studio permainan China dan global. Studio terkenal yang kini dilaburkan oleh Tencent adalah Riot Games, pemaju League of Legends.