Tencent melancarkan rancangan’kemakmuran bersama’ 50 bilion yuan

Pada tahun 1997, syarikat teknologi China Tencent mengumumkan pelancaran kumpulan pertama 50 bilion yuan ($7.74 bilion) program “kemakmuran bersama”Surat kepada pekerja syarikat hari iniMenurut artikel rasmi, surat itu telah dikirimkan kepada semua pekerja Tencent melalui e-mel yang bertajuk “99 hari sedekah”, yang ditandatangani” Pony, Martin dan pejabat pembantu presiden”.

Tencent berkata dalam surat itu:

Sekiranya tidak ada nisbah yang munasabah antara pembangunan syarikat dan sumbangannya kepada masyarakat, ia akan kehilangan momentum untuk pembangunan mampan.

Setelah melabur 50 bilion yuan pada bulan April untuk melancarkan strategi’Inovasi Nilai Sosial Berkelanjutan’, pada 18 Ogos, Tencent menambah 50 bilion yuan untuk melancarkan rancangan’Kemakmuran Bersama’. Kumpulan pertama dana akan bermula dariHari Hadiah ’99’ tahun ini.

Oleh itu, ‘99 Giveaway Day’ juga akan membawa peningkatan yang menyeluruh pada tahun ini. Selain dilanjutkan dari 3 hari ke 10 hari, ia juga mengoptimumkan dan menaik taraf dari pelbagai aspek seperti mekanisme derma, sistem produk, hubungan perusahaan, infrastruktur kesejahteraan awam, dan lain-lain, mendorong jumlah keseluruhan meningkat kepada 1 bilion yuan.

Dengan bantuan ’99 Giving Day’ tahun ini, syarikat ini sangat terlibat dalam keseluruhan perniagaan, melancarkan aktiviti hari tema yang berkaitan dengan kesejahteraan awam seperti kesejahteraan bersama, perlindungan anak di bawah umur, bantuan pendidikan, bantuan hidup, teknologi perak, dan peneutralan karbon;

Semasa “Little Honghua Charity Week” dalaman yang baru ditingkatkan, kira-kira 100,000 pekerja berkumpul sendiri dan menjadi sukarelawan untuk menyampaikan kebaikan kepada orang lain.

Sebagai sebahagian daripada rancangan “Kemakmuran Bersama” syarikat, syarikat dan pekerjanya menghantar 10,000 “Pakej Hadiah Hometown” untuk menghantar kehangatan dan harapan kepada keluarga yang memerlukan di kampung halaman mereka.

Banyak pekerja dari luar bandar secara sukarela membentuk “Pasukan Kerja Desa Awan” untuk menyumbang kepada revitalisasi kampung halaman mereka. Marilah kita melihat perasaan keluarga dan negara mereka yang sama dan tindak balas yang bersemangat terhadap misi zaman.

Lihat juga:Tencent menyediakan 100 bilik darjah dan 100 padang sukan untuk kanak-kanak bandar dan luar bandar

Tencent menulis dalam surat itu, ‘Pada masa ini, China secara historis menyelesaikan masalah kemiskinan mutlak, dan kemakmuran bersama menjadi misi era baru. Tahun ini, kami telah melalui banyak perkara bersama. Kami telah menyaksikan hasil pengurangan kemiskinan, kesatuan memerangi wabak itu, dan pekerjaan luar biasa yang dilakukan oleh angkasawan kami. Kami tidak akan berusaha untuk melakukan setiap perkara yang baik dan bermakna. ‘

’99 Donation Day’ adalah amal tahunan yang dimulakan bersama oleh Tencent Charity pada tahun 2015 dengan organisasi amal, pengguna, perusahaan, dan media di bawah bimbingan Pentadbiran Ruang Siber China dan Kementerian Hal Ehwal Sivil sebagai tindak balas kepada panggilan’Hari Amal China’ pada 5 September. aktiviti.