Telefon pintar pertama realme yang menyokong pengecasan pantas 150W bocor

Pada hari Jumaat, blogger digital “Meja sembang digital“Diumumkan bahawa telefon pintar baru realme akan dilengkapi dengan kuasa pengecasan kilat 150W dan akan menggunakan pengecas 160W yang sama dengan OPPO.

Dari segi teknologi pengecasan pantas, blogger menulis bahawa OPPO dan Xiaomi sudah bereksperimenPengecasan pantas 200WKedua-dua pihak merancang untuk mempromosikan penggunaan teknologi secara komersial. Dilaporkan bahawa OPPO juga akan memulakan pengeluaran besar-besaran telefon pintar pengecasan pantas berwayar 125W pada tahun 2022.

Kelajuan pengecasan yang pantas telah menjadi kelebihan daya saing di pasaran Android. Kelajuan tertinggi semasa adalah 120W, dan beberapa jenama seperti Xiaomi dan iQOO menggunakannya. Telefon dengan bateri 4500mAh boleh dicas sepenuhnya dalam masa 15 minit.

Lihat juga:Edisi permainan Realme GT Neo 3 menampilkan Dimensity 9000

Di samping itu, menurut Red Devils rasmi, Red Devils 7 Pro yang akan datang dengan bateri 5000mAh akan menyokong pengecasan kilat 135W, yang bermaksud ia boleh dicas sepenuhnya dalam 15 minit, dan juga termasuk pengecas galium nitrida 165W.