Telefon murah Realme C33 akan debut di India 6 September ini

Bahagian India pembuat telefon pintar China realme mengumumkan pada 3 September bahawa peranti baru yang disebut realme C33 akan dilancarkan di China pada 6 September. Telefon pintar ini dilaporkan mempunyai kualiti pengimejan dan jangka hayat bateri yang dinaik taraf.

Halaman tempahan telefon baru yang dikeluarkan oleh realme menunjukkan bahawa model ini akan dilengkapi dengan kamera utama AI 50MP dan bateri 5000mAh terbina dalam. Ia mempunyai mod penjimatan ultra dengan masa siap sedia maksimum 37 hari.

Seperti yang dapat dilihat dari bahan promosi, realme C33 akan menggunakan kamera dwi belakang, dua modul kamera bebas antara satu sama lain, dan denyar terletak di sebelah lensa atas. Di sebelah kanan realme C33 terdapat kekunci kelantangan dan kekunci kuasa. Ia menyokong pengecaman cap jari, dan sensor pengecaman cap jarinya disatukan pada kunci kuasa.

Realme C33 (sumber gambar: realme)

Realme C33 akan hadir dalam tiga pilihan warna termasuk hitam, emas dan biru yang menampilkan kesan berkilau. Tudung belakang model sangat dikenali, dengan reka bentuk garis di tengahnya, seperti sehelai kertas lipat, penuh dengan rasa tiga dimensi. Sementara itu, di sudut kiri bawah telefon, logo “realme” dicetak dalam fon putih.

Lihat juga:Telefon pintar Realme 9i 5G dan TechLife Buds T100 debut di India

Realme C33 mempunyai berat 187 gram dan tebal 8.3 mm. Ia menggunakan bicu USB Type-C dan mengekalkan bicu fon kepala 3.5mm.

Sebelumnya, menurut berita yang bocor, realme C33 mempunyai tiga pilihan penyimpanan, termasuk 3GB + 32GB, 4GB + 64GB, dan 4GB + 128GB.

Pada pelancaran 6 September ini, jenama itu juga akan memperkenalkan realme Watch 3 Pro.