Teknologi Youzan Mengemukakan Prospektus yang Diperbaharui ke Bursa Saham Hong Kong

Yozan Technology Inc., penyedia perkhidmatan SaaS China, mengajukan kemas kini ke bursa saham Hong Kong pada hari Isnin, dengan GF Capital (Hong Kong) Limited sebagai penaja tunggal.

Pada bulan Mac tahun ini, China Youzan mengeluarkan pengumuman yang menyatakan bahawa Youzan Technology telah melamar Bursa Saham Hong Kong untuk disenaraikan di papan utama tetapi ditolak.

Menurut prospektus terbaru, China Youzan memegang 51.9% saham Youzan Technology, dan rancangan syarikat itu dapat berlaku setelah penswastaan ​​dan penghapusan China Youzan diluluskan.

Youzan Technology adalah anak syarikat bukan milik penuh China Youzan, yang ditubuhkan pada tahun 2012. Perkhidmatan perniagaan berasaskan awannya merangkumi penyelesaian langganan dan penyelesaian pedagang. Yang pertama merangkumi rangkaian produk SaaS seperti Youzan Micro Mall, Youzan Retail, Youzan Chain Store, Youzan Makeup, dan Youzan Education.

Pada tahun 2020 dan separuh pertama tahun 2021, pendapatan syarikat masing-masing mencapai 1.576 bilion yuan (AS $2.43 bilion) dan 669 juta yuan, dan kerugian masing-masing adalah 333 juta yuan dan 299 juta yuan.

Dalam prospektus, Youzan Technology menyatakan bahawa penyenaraian itu bertujuan untuk meningkatkan potensi pertumbuhan syarikat dan mengembangkan lagi perniagaan SaaS untuk mengumpulkan dana untuk bersaing di lapangan.

Lihat juga:Halaman 75: China E-commerce SaaS: Youzan, Weimo, WeChat Mini Program

Prospektus melaporkan bahawa pada 30 Jun 2021, lebih daripada 1,840 pembangun pihak ketiga di Youzan App Store telah menyerahkan lebih dari 2,250 aplikasi. Sehingga hari itu, lebih daripada 284,000 peniaga di platform telah melanggan aplikasi yang disediakan oleh pembangun pihak ketiga.