Teknologi Manji menerima pembiayaan Siri A hampir 100 juta yuan, yang diketuai oleh rakan Yunqi

Pada hari Jumaat, Shanghai Manjeet Information Technology Co., Ltd., penyedia pendidikan dan latihan perubatan SaaS, telah selesaiJumlah pembiayaan Siri A hampir 100 juta yuan($15.68 juta), dengan Yunqi Partners sebagai pelabur utama. Dana tersebut akan digunakan untuk meningkatkan platform awan berulang, memperdalam kandungan perubatan profesional, dan memperluas pasaran serantau.

Ditubuhkan pada bulan Julai 2014, Manjeet adalah pengendali perkhidmatan Internet pendidikan perubatan. Ia didedikasikan untuk penyelidikan dan pembangunan, memberi tumpuan kepada menyediakan penyelesaian komprehensif untuk sekolah perubatan, hospital, dan pendidikan vokasional sepanjang hayat. Menyediakan perkhidmatan pendidikan perubatan yang berkualiti, cekap dan profesional kepada institusi perubatan.

Menurut “Pengumuman Statistik Pembangunan Perkhidmatan Kesihatan Nasional pada tahun 2020” yang dikeluarkan oleh Suruhanjaya Kesihatan Nasional, pada akhir tahun 2020, terdapat 4.086 juta doktor berlesen (pembantu), 4.709 juta jururawat berdaftar, dan 791.000 doktor dan pekerja kesihatan di kawasan luar bandar. Baru-baru ini, Pusat Pemeriksaan Perubatan Nasional mengeluarkan notis yang bertajuk “Peperiksaan Kelayakan Doktor 2021”, menunjukkan bahawa 930,000 orang akan mendaftar untuk peperiksaan dalam talian pada tahun 2020, peningkatan hampir 300,000 dari tahun 2019, di mana 670,000 orang mendaftar..

Pendidikan dan latihan perubatan merupakan langkah penting bagi pelajar perubatan selepas tamat pengajian. Ruang ini mempunyai permintaan dan potensi pasaran yang besar. Ekosistem pembelajaran membolehkan doktor belajar secara bebas, belajar secara aktif, dan meningkatkan keupayaan perkhidmatan perubatan dengan memperoleh lebih banyak pengetahuan.

Lihat juga:AIMS menerima ratusan juta yuan dalam pembiayaan Siri B dari Sequoia China dan CATL

Menghadapi trend pembaharuan digital institusi perubatan dan kekurangan sumber pendidikan perubatan berkualiti tinggi, Manjeet menggabungkan pendidikan dan latihan perubatan dengan teknologi maklumat untuk meningkatkan kecekapan pengajaran melalui lebih banyak kaedah seperti pembelajaran dalam talian, pengajaran langsung, dan analisis data besar. Ia juga bekerjasama dengan institusi perubatan terkemuka untuk mengeksport sumber pengajaran dan amalan pengajaran berkualiti tinggi kepada industri.

Pada masa ini, platform pendidikan dan latihan Manjeet telah melayani ratusan hospital terkemuka seperti Hospital Zhongshan Universiti Fudan, dan puluhan sekolah perubatan seperti Universiti Perubatan Tentera Tentera.