Teknologi CMGE melancarkan platform pengumpulan digital seni Youyu

Platform pengedaran hak cipta seni digital-Youyu Art, mengumumkan pelancaran rasmi pada hari Isnin. Platform ini ditubuhkan melalui kerjasama strategik antara Hainan Guming Technology Co., Ltd., anak syarikat CMGE Technology Holdings yang tersenarai di papan utama Bursa Saham Hong Kong, Pusat Perlindungan Hak Cipta Beijing, Pusat Operasi Nasional Rantai Hak Cipta, dan Pertukaran Hak Harta Budaya Utara.

Mengandalkan “rantai hak cipta” awam pertama dan sistem sijil hak cipta digital yang dilancarkan oleh Pentadbiran Hak Cipta China, Youyu Art menyediakan perkhidmatan pengesahan, penyimpanan, penjualan pertama dan perlindungan hak cipta yang sah untuk karya seni digital. Youyu Art menyokong pengedaran hak cipta seni digital dan pemindahan percuma antara pengguna. Setiap pemindahan memerlukan pengguna membayar royalti kepada pencipta seperti yang dipersetujui.

Platform ini merangkumi pelbagai bahagian seni digital seni, permainan, animasi, e-sukan, muzium, dan seniman yang bergaya. Ia telah menjalin kerjasama dengan lebih daripada 80 pemegang hak cipta IP dan artis terkenal, termasuk IP animasi dan komik “Zhenma Malo” dan permainan IP “The Legend of the Sword and Fairy”,” Monopoly”, dll. Platform ini juga bekerjasama dengan kelab eSports EDG dan banyak artis terkenal termasuk Android Jones.

Lihat juga:China NFT Weekly: Penjualan NFT jatuh

Semua karya seni digital yang dijual melalui Platform Seni Youyu akan dipersembahkan dengan sempurna dalam permainan kosmik Guofengyuan pertama “The Legend of Sword and Heroes” yang dikembangkan secara bebas oleh CMGE Technology. Ini telah memperkaya senario aplikasi dan pemberdayaan nilai karya seni digital Youyu Art.

Pada persidangan pelabur yang diadakan pada petang Rabu, Xiao Jian, ketua dan CEO CMGE Technology, mendedahkan bahawa jumlah pengguna Youyu Art pada hari pertama pelancarannya telah melebihi 580,000. Dia juga menyedari bahawa Youyu Art tidak akan banyak mempengaruhi pendapatan operasi utama syarikat pada tahun 2022. Sumber pendapatan utama syarikat tahun ini masih merupakan perniagaan permainan, tetapi Youyu Art diharapkan dapat memberi kesan positif terhadap keuntungan dan margin keuntungan bersih CMGE Technology di masa depan.