Tec-Do melengkapkan pusingan pembiayaan B +

Tec-Do, platform perkhidmatan sehenti untuk membantu syarikat China memasuki pasaran luar negara, baru-baru ini mengumumkan penyelesaian pusingan pembiayaan B + bernilai ratusan juta yuan. Pusingan ini dibiayai oleh Dongling Capital, yang merupakan penasihat kewangan eksklusif untuk perjanjian tersebut.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, industri luar negeri telah berkembang pesat. Menurut statistik Pentadbiran Umum Pabean dan penelitian oleh Data EqualOcean, skala pengiriman e-dagang rentas sempadan eksport China akan mencapai 7,73 triliun yuan pada tahun 2021, tetapi seluruh pasar diharapkan dapat mempertahankan pertumbuhan. Syarikat itu mengira bahawa ukuran transaksi boleh melebihi 9 trilion yuan.

Li Shuhao, Ketua Pegawai Eksekutif Tec-Do, percaya bahawa syarikat menghadapi dua halangan utama ketika memasuki pasaran luar negara, iaitu rasa aman dan pengalaman. Kekurangan “keselamatan” adalah disebabkan oleh sekatan bagaimana untuk memahami pemasaran produk atau perkhidmatan mereka. Tertakluk kepada sekatan seperti bahasa dan budaya, tabiat penggunaan, dan persekitaran perniagaan, syarikat-syarikat China mempunyai pemahaman yang terhad mengenai pasaran luar negara dan tidak biasa dengan pautan pemasaran seperti media dan penempatan luar negara.

Pada masa yang sama, peningkatan permintaan untuk penyelesaian pemasaran luar negara membuktikan kekurangan “pengalaman”. Dengan peningkatan persaingan jenama di pasaran luar negara, ditambah pula dengan sekatan dasar dan platform luar negara, alat pemasaran manusia atau tradisional sahaja tidak dapat memenuhi keperluan pemasaran syarikat luar negara yang pesat berkembang.

Tec-Do ditubuhkan pada tahun 2017 dan mempunyai dua platform, satu disebut “Platform Pemerkasaan Pemasaran Iklan Luar Negara TEC-AD” dan yang lain disebut “Platform Agregasi Penyedia Perkhidmatan Luar Negara TEC-GO”. & nbsp sebagai sumber media; , Tec-Do mempunyai perjanjian dengan platform terkemuka di dunia, termasuk Facebook, Google Advertising, Twitter dan platform media arus perdana yang lain.

Tec-Do mengembangkan sistem “Marketing Cloud SaaS” berdasarkan kes-kes sebelumnya, mengumpulkan pengalaman dan model analisis yang luas. Hari ini, syarikat telah meningkatkan kecekapan iklan lebih dari 10 kali dan kecekapan pengurusan akaun lebih dari 5 kali.

Lihat juga:Lihat data untuk menyelesaikan pembiayaan Siri C berjumlah AS $44 juta

TEC-DO kini beroperasi di lebih daripada 200 negara dan wilayah di seluruh dunia. Melayan sekitar 10,000 pelanggan, Tec-Do telah mencapai kadar pertumbuhan prestasi lebih dari 200% dan terhubung ke industri seperti aplikasi, permainan, e-dagang dan pelanggan jenama. Tec-Do adalah rakan kongsi syarikat terkemuka industri seperti ByteDance, Kuaishou, Tencent Games, NetEase Games, Alibaba dan banyak lagi.