Tablet OPPO boleh menjalankan versi baru ColorOS dengan Dock Bar dan widget desktop

Pembocor teknologi terkenal ShumaXianLiajan mendedahkan pada hari Khamis bahawa OPPO dilaporkan bersedia untuk melepaskan tablet pertengahan hingga tinggi dengan tepi sempit dan penampilan yang serupa dengan MatePad Pro 12.6 Huawei. Kamera depan mungkin terletak di tengah bingkai, sementara layar akan merangkumi peratusan peranti yang tinggi.

Selain itu, tablet ini mungkin akan hadir dengan sistem ColorOS for Pad yang mempunyai bar dok dan widget desktop, dan akan menyokong pelbagai jalan pintas yang lain.

Khabar angin juga menunjukkan bahawa sistem ColorOS 12 baru OPPO menyokong pelbagai platform, termasuk PC, tablet, telefon bimbit, jam tangan dan fon kepala.

Pada masa ini, iPad Apple menguasai pasaran komputer tablet, dan tablet Lenovo, Huawei, Samsung, dan Xiaomi telah menakluki bandar. Menurut media China, IThome, Vivo juga nampaknya sedang merancang untuk memperkenalkan tablet mereka sendiri, yang dijangka akan diperkenalkan dalam masa terdekat.

Lihat juga:OPPO tubuhkan makmal inovasi kamera di India

Di samping itu, OPPO memajukan beberapa perkakasan baru. Dalam siaran langsung stesen B baru-baru ini, Liu Bo, presiden OPPO China, menjawab soalan itu dengan mengatakan bahawa “tablet OPPO akan dilancarkan tidak lama lagi, dan orang ramai akan menemuinya.”