Syarikat teknologi rumah pintar Aoweibo menerima pembiayaan Siri E 1 bilion yuan

Ovibo, penyedia perkakas rumah pintar yang berpusat di Shenzhen, mengumumkan pada hari IsninIa menyelesaikan pusingan pembiayaan baruTencent, Huaxing Growth Capital, Sofia, Fusen Noble Residence, dan Pingxiang SASAC semuanya turut serta, dengan jumlah pelaburan 1 miliar yuan (157 juta dolar AS).

Pada pusingan ini, menurut Avibo, ia akan melabur dalam penyelidikan dan pengembangan sistem operasi pintar dan teknologi AIoT, serta pembinaan ekosistem produk rumah pintar dan platform runcitnya. Sebelum ini, Ovibo telah memperoleh beberapa pusingan pelaburan dari institusi terkenal seperti SAF Partners, MediaTek, Midea Real Estate, Red Star Macalline, Huaxing Growth Capital, Sofia, Fussen Noble-House, Shenzhen Topband, Legendary Star dan institusi terkenal lain.

Ovibo telah menyediakan produk dan perkhidmatan rumah pintar kepada lebih daripada 3.5 juta pengguna rumah, dan mempunyai 1,000 kedai pintar di seluruh negara. Menurut statistik dari Januari hingga September 2021, All Vision Cloud Report, Aoweibo berada di barisan hadapan bahagian pasaran dalam sistem pintar hiasan halus harta tanah.

Lihat juga:Huawei melancarkan penyelesaian all-in-one rumah pintar, siri S skrin pintar, skrin pintar kereta Huawei

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Ovibo telah melancarkan HomeAI, sistem operasi pintar di seluruh rumah dengan hak harta intelek bebas, dan MixPad, suis suara pintar dengan skrin. Ia juga melancarkan rangkaian produk rumah pintar yang laris, seperti pencahayaan pintar rumah siri SoPro.

Ovibo mempunyai lebih daripada 400 paten dan lebih daripada 100 paten penemuan, dan telah memenangi banyak anugerah reka bentuk produk global, termasuk penghormatan tertinggi untuk reka bentuk perindustrian di dunia-Anugerah Emas Reka Bentuk iF 2017. Selain itu, syarikat ini juga tersenarai dalam empat teratas dalam kategori Teknologi Bangunan iF World Design Index.