Syarikat perisian industri Semi Tech mengumpulkan dana $80 juta

Semi Tech mengumumkan pada hari RabuSiri pembiayaan A ++ dan B telah selesai baru-baru ini, dengan jumlah keseluruhan 540 juta yuan (AS $80.6 juta)Pelabur termasuk China Internet Investment Fund, BYD, Inno Chip, GL Ventures, Shanghai STVC Group, Shanghai Free Trade Zone Fund, Tianwei Fund, dll. Pengurusan firma itu bersama-sama meningkatkan modalnya sebanyak 200 juta yuan.

Semi Tech memberi tumpuan untuk mempercepat pengembangan pembuatan pintar di China. Dana dari pusingan pembiayaan ini akan digunakan untuk membuat penyelesaian perisian pembuatan automatik sepenuhnya yang dikembangkan sendiri. Pada masa yang sama, pasukan akan dipilih untuk menyelesaikan penggabungan dan pengambilalihan, memperbaiki produk, dan memperluas susun atur pasaran serantau.

Syarikat membahagikan sistem kepada tiga kategori. Siri pengurusan pengeluaran berasaskan MES (Manufacturing Executive System) merangkumi EAP (Equipment Automation Procedure), RMS (Formulate Management System), RTD (Real-time Dispatch), APC (Advanced Process Control) dan FDC (Fault Detection & Classification). Kategori kedua, pengurusan kualiti, termasuk SPC (Kawalan Proses Statistik) dan YMS (Penyelesaian Pengurusan Pengeluaran). Kategori ketiga adalah pengurusan logistik, termasuk WMS (Sistem Pengurusan Gudang) dan mudah alih.

Lebih daripada 90% perisian pembuatan pintar yang digunakan dalam fab domestik 8/12 inci disediakan oleh pembekal asing. Pelaburan fab biasanya berpuluh-puluh bilion yuan, dan keperluan untuk sistem sokongan sangat ketat. Oleh kerana halangan teknikal yang tinggi untuk pembuatan perisian dan permulaan pembangunan perisian perindustrian domestik, banyak syarikat yang ingin memilih perisian domestik bimbang.

Lihat juga:Platform kejayaan pelanggan Hokdo melengkapkan pusingan pembiayaan Pra-A

Semi Tech adalah pembekal domestik pertama yang menyediakan satu set lengkap penyelesaian perisian pembuatan pintar yang memenuhi pengeluaran automatik sepenuhnya wafer 12 inci. Platform sistem CIM yang dikembangkan sendiri telah berjaya diadopsi oleh kilang pengeluaran wafer 8/12 inci domestik.

Beribu pejabat di Shanghai, ia telah menubuhkan anak syarikat dan pusat R & D di Suzhou, Shenzhen, Beijing, Chengdu dan tempat-tempat lain. Anak syarikat juga ditubuhkan di Singapura dan Malaysia untuk mengembangkan perniagaan antarabangsa dan mencapai penghantaran tempatan. Syarikat ini mempunyai 450 pekerja, 80% daripadanya adalah juruteknik.