Syarikat pengkomputeran keselamatan Lanxiang Zhilian menyelesaikan pembiayaan Siri A bernilai AS $31.44 juta

Syarikat pengkomputeran keselamatan dalam talian Lanxiang ZhilianMengumumkan pada hari Rabu bahawa ia telah menyelesaikan pembiayaan Siri A bernilai hampir 200 juta yuan ($31.44 juta). Babak ini dipimpin oleh Kim Swee dari Xicheng, diikuti oleh Orizaprio dan bintang legendaris.

Lanxiang Zhilian ditubuhkan pada akhir tahun 2019 dan telah mencapai perjanjian kerja dengan puluhan institusi kewangan, pengendali, dan syarikat Internet terkemuka seperti Industrial and Commercial Bank of China, China Telecom, China Mobile, dan China Unicom. Firma ini juga telah menjadi unit penggubalan spesifikasi pembelajaran pengkomputeran pelbagai pihak Bank Rakyat China dan Kementerian Perindustrian dan Teknologi Maklumat.

Tong Ling, pengasas dan ketua syarikat, mempunyai lebih dari sepuluh tahun pengalaman kerja dalam teknologi kewangan dan kecerdasan data. Setelah bekerja di ICBC selama lebih dari sepuluh tahun, dia bergabung dengan Ant Group sebagai ketua arkiteknya. Dia juga bekerja sebagai Sesame Credit   CTO dan   Pengasas platform pengkomputeran blockchain dan perlindungan privasi Ant Group.

Xu Min, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif syarikat lain, bergabung dengan Alibaba Group pada tahun 2014 sebagai naib presiden Alibaba Cloud dan pengurus besar Alibaba Financial Cloud Division, menubuhkan & nbsp dari awal; Perkhidmatan awan kewangan dan mencapai kepimpinan pasaran.

GAIA, platform pengkomputeran perlindungan privasi peringkat kewangan domestik pertama yang dikembangkan secara dalaman oleh syarikat, merangkumi platform pengkomputeran pelbagai pihak yang selamat GAIA · Edge, dan platform pemodelan pembelajaran persekutuan sehenti GAIA ·   Cube, platform perkongsian perikatan pengkomputeran perlindungan privasi GAIA · Edge-X, dan lain-lain, produk siri GAIA syarikat telah lulus penilaian yang diperlukan oleh banyak institusi seperti CAICT dan Pusat Penilaian FinTech Nasional.

Syarikat ini mempunyai pasukan operasi data institusi kewangan yang berdedikasi. Kandungan utama perkhidmatan ini adalah untuk menyediakan perkhidmatan yang berkaitan seperti data aplikasi dan alat operasi, penyelesaian, dan lain-lain, termasuk satu siri strategi penghantaran perniagaan, strategi operasi pelanggan, dan proses dan peraturan operasi yang sepadan.

Selepas pusingan pembiayaan ini, syarikat akan terus memperkukuhkan kepegawaian, memperkuat penyelidikan dan pengembangan teknologi, operasi data dan perkhidmatan pelanggan, dan meningkatkan kebolehgunaan produk dalam lebih banyak senario  

Pada tahun 2021, undang-undang keselamatan data China dan undang-undang perlindungan maklumat peribadi akan diselesaikan, dan perhatian semua sektor masyarakat terhadap perlindungan privasi dan pengkomputeran privasi juga akan mencapai puncaknya.

Lihat juga:DeepMirror menyelesaikan pembiayaan Siri A bernilai puluhan juta dolar

Gartner, platform pelaburan dan penyelidikan profesional, meramalkan bahawa perbelanjaan global untuk perlindungan data dan teknologi pematuhan yang didorong oleh pengkomputeran yang berkaitan dengan privasi akan melebihi 100 bilion yuan (AS $16 bilion) pada tahun 2024. Alibaba University College juga meramalkan bahawa pengkomputeran yang berkaitan dengan privasi akan menjadi teknologi asas dalam bidang keselamatan pada masa akan datang. Di masa depan, ia akan berintegrasi dengan pelbagai industri untuk mempromosikan transformasi digital dan peningkatan pelbagai industri dan pengembangan ekonomi digital.