Syarikat pemanduan autonomi China Holomatic menyelesaikan pusingan pembiayaan B1

Syarikat teknologi pemanduan autonomi Holomatic hari ini mengumumkan penyelesaian pusingan pembiayaan B1. Pelabur termasuk Baiyue Group Tongfang Investment, Yulin Investment, dan NavInfo.

Ni Kai, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Holomatic, mengatakan, “Dana makanan segar akan digunakan untuk meningkatkan kemampuan penghantaran syarikat. Kami akan terus melabur dalam penyelidikan dan pengembangan pemanduan autonomi dan pengembangan jangka panjang syarikat.”

Holomatic   Ditubuhkan pada tahun 2017, ia tidak berusaha keras untuk mengembangkan dan menggunakan sistem pemanduan autonomi dengan kecerdasan buatan dan teknologi pemanduan autonomi. Ni Kai mengatakan bahawa memasang sistem pemanduan autonomi L2 + di dalam kereta akan membolehkan Holomatic   Mampu mengumpulkan sejumlah besar data tepat pada masanya membantu meningkatkan algoritma dan memperluas bidang pemanduan, yang membolehkan penggunaan teknologi pemanduan autonomi yang lebih tepat dan cekap.

Pada masa ini, Holomatic   Berada di tahap memasang sistem pemanduan autonominya pada kereta penumpang.

Sejak tahun lalu, Holomatic   Sistem ini telah diterapkan dalam beberapa situasi, termasuk di sepanjang lebuh raya dan tempat letak kenderaan tanpa pemandu. Ni Kai mengatakan bahawa sambil memenuhi keperluan pengeluaran berskala besar, Holomatic   Rancangannya adalah untuk memberikan pengalaman yang lebih mesra pengguna yang membolehkan kereta tanpa pemandu beroperasi dalam kebanyakan kes.

Hebatnya, Holomatic   Hari ini mengumumkan bahawa Jiang Jingfang, bekas naib presiden kanan Bosch, telah menyertai Holomatic   Sebagai naib presiden kanan dan rakan kongsi. Chiang bergabung dengan Bosch Group pada tahun 2000 dan pada awal tahun 2013 berkhidmat sebagai ketua barisan perniagaan dan naib presiden kanan Advanced Driving Assistance Systems (ADAS) di China. Orang dalam industri mengulas bahawa aplikasi ADAS yang dibuat oleh Jiang dan pasukannya telah mempromosikan pembangunan ADAS di China, dan oleh itu mendapat reputasi tinggi dalam industri.

Chiang akan bertanggungjawab secara langsung untuk pengeluaran besar-besaran produk pemanduan autonomi Holomatic. “Saya berharap dapat melakukan apa yang saya mahir, apa yang saya pelajari dalam kedudukan saya sebelumnya, dan pada masa yang sama terus terdedah kepada perkara baru di platform baru, dengan Holomatic   untuk mengembangkan teknologi pemanduan autonomi di China,” katanya.

Holomatic   Di samping memperluaskan pasukan pengurusan kanannya, ia juga telah membuat beberapa kemajuan dalam pembangunan perniagaan yang berkaitan dan menerima lebih banyak sokongan kewangan.

Holomatic mengumumkan bahawa ia telah mencapai dan bersetuju dengan Institut Penyelidikan GAC untuk menyediakan sistem pemanduan autonomi untuk kenderaan GAC. Kereta penumpang yang dilengkapi dengan sistem ini dijangka memasuki pasaran seawal 2022. Ini bermaksud bahawa sistem pemanduan autonomi yang dikembangkan oleh Holomatic akan dilancarkan pada skala yang lebih besar.

Lihat juga:Syarikat memandu sendiri China Pony.ai akan membina kereta berdasarkan seni bina lautan yang luas, kata sumber itu, yang ditolak oleh syarikat itu sebagai tindak balas

Menurut Ni Kai, pasaran kereta penumpang menunjukkan potensi besar kerana ratusan juta kenderaan akan dipasang dengan sistem pemanduan autonomi dalam dekad akan datang. Syarikat kemudian dapat menggunakan data yang dihasilkan untuk memetakan dengan tepat bagaimana kereta bertindak balas terhadap pelbagai keadaan jalan raya (dan membuat penyesuaian keselamatan seperti yang diperlukan). “Perkembangan teknologi pemanduan autonomi adalah maraton, dan syarikat permulaan tidak dapat menganggapnya sebagai pecut. Nama Holomatic berasal dari watak Cina ‘, atau’bergerak’ dalam bahasa Inggeris. Kami yakin bahawa Holomatic   bermain dengan mantap dan mantap, dan akhirnya akan mencapai pemanduan tanpa pemandu. Penggunaan teknologi sepenuhnya.”