Syarikat paparan Royole memenangi pesanan produk CIOT sebanyak 3 bilion yuan

Syarikat Paparan FleksibelRoyole meterai kerjasama strategik dengan syarikat robotik terkemuka CIOTAhad. Sebagai sebahagian daripada perjanjian, CIOT akan membeli skrin paparan fleksibel, sensor, dan penyelesaian integrasi perisian dan perkakasan dari Royole Corporation secara pukal selama tiga tahun berturut-turut mulai tahun 2022 untuk rangkaian produk robot komersial syarikat. Jumlah pembelian adalah sekitar 3 bilion yuan. RMB (AS $473 juta).

Di samping itu, kedua-dua firma juga akan mempererat kerjasama di seluruh bidang aplikasi robot pintar elektronik yang fleksibel, bersama-sama mengembangkan penyelesaian robot pintar yang mengintegrasikan teknologi elektronik yang fleksibel, dan mempromosikan aplikasi layar fleksibel dalam industri robotik melalui kerjasama produk, teknologi, dan perniagaan, dan bersama-sama membangun kecerdasan Pembuatan ekologi baru.

Dengan perkembangan pesat dan aplikasi mendalam kecerdasan buatan, data besar, 5G, penginderaan pintar dan teknologi lain, robot secara beransur-ansur berkembang ke arah prestasi tinggi dan kecerdasan, yang berkaitan dengan kecerdasan buatan, Internet, data besar, 3D, bahan baru, elektronik fleksibel dan teknologi lain Sambungan dan interoperabiliti, bidang aplikasi terus berkembang. Kerjasama antara CIOT dan Royole akan terus meneroka model pengembangan bersepadu teknologi elektronik, produk dan robot yang fleksibel, terus melakukan inovasi bentuk produk, mengoptimumkan prestasi produk, dan memperkasakan pembangunan sosial dan ekonomi secara meluas.

Lihat juga:Setelah 10 bulan gagal disenaraikan, Luo Yule menghadapi krisis penangguhan gaji

Mengenai kerjasama strategik ini, Liu Zihong, pengasas, ketua dan CEO Luo Yule, percaya bahawa sejak syarikat itu mencapai pengeluaran besar-besaran skrin fleksibel sepenuhnya dengan teknologinya sendiri pada tahun 2018, ia telah berkomitmen untuk menerapkan teknologi elektronik fleksibel ke lebih banyak industri. Dia berharap melalui kerjasama ini, produk robot perkhidmatan komersial pintar dapat memperoleh pengalaman interaksi manusia-komputer yang lebih baik.

Pengerusi CIOT Zhong Xiangyu berkata,   “Produk robot itu sendiri adalah pembawa penting layar paparan. Pada tahun 2021, jumlah penyelenggaraan pasaran robot CIOT akan melebihi 75.000 unit, yang akan digunakan di lebih dari 50 senario seperti bangunan pejabat, hotel, restoran, hospital, pasar raya, pemerintah, dan ruang pameran. Ini bermaksud CIOT Robot perkhidmatan komersial pintar mempunyai pasaran yang luas.”

Sebelum ini, robot pembasmian kuman udara fotokatalis berkuasa AI yang dikembangkan bersama oleh CIOT dan Royole Corporation muncul di Forum Boao 2021. Robot ini dilengkapi dengan skrin fleksibel penuh sayap jangkrik generasi ketiga Royole, dengan antara muka interaktif yang lebih kaya, pergerakan ringan dan fleksibel, sokongan untuk penghindaran halangan pintar, dan penyelesaian pembasmian kuman yang dapat disesuaikan. Ia menggunakan ion radikal bebas hidroksida untuk menyahaktifkan virus, yang secara serentak dapat membunuh virus aerosol udara dan virus permukaan objek, memantau kualiti udara secara bebas, mencocokkan penyelesaian pembersihan, dan mewujudkan kewujudan bersama manusia-mesin.