Syarikat memandu sendiri TrunkTech melengkapkan pembiayaan Siri B

TrunkTech, penyedia teknologi dan perkhidmatan pemanduan autonomi, mengumumkan pada hari Rabu bahawa ia telah menerima pusingan pembiayaan baru yang diketuai oleh BAIC Capital, diikuti oleh Zhengzhou Holdings dan Dingdi Capital.TrunkTech melengkapkan pusingan pembiayaan Siri BKami akan terus mempromosikan penyelidikan dan pengembangan trak digital, pintar, dan tanpa pemandu untuk menyediakan pelanggan dengan penyelesaian logistik pintar.

TrunkTech komited untuk menyediakan perkhidmatan teknologi dan kapasiti trak autonomi L4 terkemuka untuk industri logistik, dan membina rangkaian logistik AI generasi baru yang dapat merangkumi China. Ia bertujuan untuk menjadikan logistik dan pengangkutan lebih cekap, selamat dan ekonomik.

Berdasarkan sistem pemanduan autonomi L4 yang dikembangkan sendiri “TrunkTech Master”, TrunkTech telah menghasilkan sejumlah trak memandu sendiri.

Pada masa yang sama, Relay Technology telah mengambil bahagian dalam banyak projek hab logistik pintar domestik seperti Pelabuhan Tianjin dan Pelabuhan Ningbo-Zhoushan. Lebih daripada 100 trak pelabuhan tanpa pemandu telah dihantar, memimpin bahagian pasaran di dunia. Firma itu juga memimpin dalam mewujudkan operasi logistik pelabuhan tanpa pemandu tanpa pegawai keselamatan.

Sebaliknya, Relay Technology memperoleh kumpulan pertama lesen ujian pemanduan autonomi kenderaan komersial di Beijing. Firma ini telah menjalankan operasi ujian dan demonstrasi pemanduan autonomi L4 yang dinormalisasi di Lebuhraya Beijing-Taiwan (Lebuhraya Beijing-Taiwan).

Lihat juga:TRUNK.Tech menerima pusingan pembiayaan baru, syarikat mempercepat pengeluaran besar-besaran trak autonomi

TrunkTech telah menubuhkan armada trak memandu sendiri untuk logistik lebuh raya, dan telah menjalankan projek penghantaran biasa dengan rakan kongsi seperti JD Logistics, Deppon Express, FO-U Smart Freight, dan STO Express. Jarak tempuh pengangkutan kumulatif antara kedua-dua pihak melebihi 1.2 juta kilometer.

Pada masa ini, syarikat telah menerima pelaburan dari banyak institusi teratas dalam bidang kecerdasan buatan, logistik, dan kenderaan. Pelabur termasuk iFLYTEK, Yinshan Capital, NIO Capital, Boshi Venture Capital, Dongzhong Capital, Yuexiu Fund, ZWC Partners, BAIC Capital, Top Capital, dll.