Syarikat keselamatan data Allwinner Technology mengumpulkan pembiayaan ratusan juta yuan

Allwinner Technology, sebuah syarikat keselamatan data yang berpusat di Hangzhou, mengumumkan pada hari JumaatRatusan juta yuan dalam pembiayaan Siri B telah selesaiPembiayaan ini diketuai bersama oleh Sequoia China dan Jiyuan Capital, serta pelabur peringkat awal seperti FG Ventures, Lenovo Capital dan Incubator Group, dan Volcano Ventures. Voyagers Partners menawarkan khidmat nasihat kewangan eksklusif.

Pusingan pembiayaan ini akan digunakan untuk meningkatkan usaha R&D, mewujudkan matriks produk yang berkaitan dengan data, dan membentuk penyelesaian keselamatan aliran data berdasarkan senario dan industri yang berbeza.

Allwinner Technology ditubuhkan di Hangzhou pada Mei 2017. Pengasas Fang Xing sebelum ini bekerja di Alibaba, Venustech dan eEye. Setakat ini, syarikat itu telah menerima empat pusingan pembiayaan.

Pada masa ini, Allwinner Technology telah melayani pelanggan termasuk China Minsheng Bank Co., Ltd., China Telecom, dan Shenzhen Big Data Bureau.

Berkat pelaksanaan undang-undang keselamatan data China danAkta Perlindungan Maklumat Peribadi, 2021 menyaksikan perkembangan industri keselamatan data domestik.

Lihat juga:Shanghai Data Exchange ditubuhkan, pengesahan data alamat, harga, dan kepercayaan bersama

Zhou Kui, rakan kongsi Sequoia China, mengatakan, “Undang-undang dan peraturan nasional menjadikan keamanan data sebagai suatu keharusan bagi perusahaan, dan pasar menghadapi peluang untuk pembangunan yang berkelanjutan dan pesat. Pasukan pengasas Allwinner Technology menyedari hal ini sejak awal, dan kami sangat gembira kali ini. Bekerjasama dengan Allwinner Technology.”