Syarikat cip Tianyi Hexin menerima ratusan juta yuan dalam pembiayaan Siri C

Pada hari Isnin, Nanjing Tianyi Hexin Electronics Co., Ltd. mengeluarkan pengumuman yang menyatakan:Ia baru-baru ini menyelesaikan pembiayaan Siri CBernilai ratusan juta yuan. Pusingan ini dipimpin oleh CDH Fund, diikuti oleh CITIC, SL Capital, Nanjing Hi-Tech, dan Everest Venture Capital. Bekas pemegang sahamnya Xiaomi Yangtze River Industry Investment Fund dan Juntong Capital terus meningkat, dan Yinghun Capital berperanan sebagai penasihat kewangan eksklusif.

Ditubuhkan pada tahun 2014, Tianyi Hexin adalah pembangun litar bersepadu yang memfokuskan pada teknologi analog. Anggota pasukan utamanya berasal dari syarikat reka bentuk cip domestik dan asing teratas seperti ADI, Semikonduktor Nasional, dan Huawei HiSilicon, dengan pengalaman rata-rata lebih dari 20 tahun.

Syarikat ini telah menguasai teknologi penukaran analog-ke-digital dan digital-ke-analog (AD/DA), reka bentuk sistem optik dan teknologi ujian pembungkusan optik. Ia menawarkan portfolio cip sensor optik dan kapasitif yang banyak digunakan dalam produk termasuk gelang pintar, penyumbat telinga TWS dan telefon pintar.

Menurut laman web rasmi Tianyi Hexin, sejak penubuhannya, selain sejumlah aplikasi yang sedang berlangsung, syarikat ini telah memperoleh 6 paten penemuan, 7 paten model utiliti, 14 paten reka bentuk litar bersepadu dan 3 paten reka bentuk.

Lihat juga:Syarikat robot pembasmian kuman PeroPure mengumpulkan hampir $10 juta dana baru

Menurut penyelidikan pelaburan dan penyedia perkhidmatan maklumat EqualOcean, sejak penubuhan syarikat itu, Tianyi Hexin telah menyelesaikan 7 pusingan pembiayaan, yang terbaru adalah pembiayaan strategik puluhan juta yuan yang dilaburkan oleh Xiaomi pada Januari 2021.

Syarikat itu menunjukkan bahawa pusingan pembiayaan ini akan digunakan untuk mengembangkan barisan produk dan terus mengembangkan pelanggan besar. Ia merancang untuk melabur dalam produk yang berkaitan dengan sensor tetikus permainan mewah, pengurusan kuasa dan penjagaan kesihatan.