Syarikat AR China Gordon Technology dan Intel bekerjasama untuk membangunkan ekologi meta-kosmik

Penyedia platform kolaborasi AR jarak jauh China Goulton Technology dan Intel (China) mengumumkan pada hari Rabu bahawa kedua-dua pihak telah mencapaiPerbincangan mengenai Pembinaan Ekologi Meta-Universe PerindustrianKedua-dua pihak akan bekerjasama untuk mengembangkan peralatan terminal AR, algoritma AI dan latihan model, sistem operasi dan bidang lain untuk membina ekologi meta-alam semesta seluruh industri.

Ketua projek Intel mengatakan bahawa dengan kemajuan pembelajaran pintar dan analisis data, sistem perindustrian mengalami transformasi digital yang pesat yang didorong oleh sejumlah besar sensor yang dihasilkan mesin dan data visual. Platform Intel Industrial Edge Insight dapat mengekstrak, menganalisis, dan menyimpan data video dan masa dengan selamat di tepi, yang dapat membantu penyedia penyelesaian industri seperti Goolton Technology meningkatkan kualiti produk, mengoptimumkan operasi, dan meningkatkan kecekapan keseluruhan.

Cui Haitao, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Gudun Technology, mengatakan bahawa meta-alam semesta yang luas adalah dunia digital yang selari dengan dunia nyata. Pada masa akan datang, seluruh dunia akan diambil alih oleh “robot” gergasi. Sebagai alat penginderaan yang baru muncul, AR Glasses bergantung pada sokongan komponen teras dan ekosistem, sementara juga menguasai kemampuan pengkomputeran yang kuat. Di masa depan, kedua-dua pihak berhasrat untuk membantu pengguna industri memanfaatkan peluang transformasi digital untuk mengintegrasikan dunia nyata dengan dunia digital.

Lihat juga:Taobao Melancarkan Meta-Universe Shopping untuk 618 E-commerce Festival

Ditubuhkan pada tahun 2017, Gudun Technology adalah penyedia perkhidmatan teknologi aplikasi AR + AI. Terutama melalui rantaian industri AR Gordon Cloud, melalui sokongan algoritma perisian dan penyelesaian perisian dan perkakasan, ia memperkasakan pelanggan korporat besar dalam bidang keselamatan awam, kastam, pengawasan keselamatan, dan kewangan. Matlamat syarikat adalah untuk membantu pelanggan korporat mengurangkan kos sambil meningkatkan kecekapan.