Sxsaw Mendapat $15.7 Juta dalam Pusingan A +

Pengeluar penapis gelombang akustik permukaan (SAW) Zhangjiagang Sxsaw Electronic Technology Co., Ltd. mengumumkan pada hari SelasaPusingan pembiayaan A + bernilai 100 juta yuan telah selesai($15.7 juta). Ia telah menerima pelaburan bersama dari institusi termasuk SR Capital, Dynamic Capital, Orient Securities Capital Investment dan institusi lain.

Pusingan pembiayaan Siri A terakhir syarikat itu dilaburkan bersama oleh Meilan Capital, Nanotrend Capital dan Suzhou Hunterson. Dalam pusingan pembiayaan baru ini, Sxsaw akan melabur terutamanya dalam pengembangan kapasiti fasa kedua.

Ditubuhkan pada tahun 2019, Sxsaw adalah syarikat domestik yang mengintegrasikan reka bentuk cip, pengeluaran, pembungkusan dan pengujian. Pada masa ini, firma itu mempunyai rantaian industri yang lengkap. Penapis, duplekser dan resonator yang dihasilkan oleh syarikat boleh digunakan untuk penapisan dan resonans produk elektronik komunikasi tanpa wayar, termasuk telefon pintar, stesen pangkalan, dan alat kawalan jauh. Mereka sangat penting untuk penerimaan isyarat tanpa wayar seperti komunikasi mudah alih (2G hingga 5G), navigasi dan kedudukan (GPS, Beidou), dan WiFi dalam telefon pintar.

Lihat juga:Cip Nanocore menerima puluhan juta yuan dalam pusingan pembiayaan Pra-A

Pada masa ini, Sxsaw mempunyai lebih daripada 40% bahagian pasaran untuk penapis SAW tradisional, termasuk mikrofon tanpa wayar dan modul kawalan jauh. Sejumlah produk baru berjaya dikembangkan dan dihantar untuk diuji, dan dijangka akan dihantar dalam skala besar pada suku pertama 2022.

Dengan perkembangan teknologi 5G, permintaan untuk sambungan tanpa wayar dalam produk elektronik telah meningkat. Sebagai segmen yang paling berharga dalam cip front-end RF, saiz pasaran penapis SAW secara beransur-ansur berkembang.

Menurut statistik, pasaran pisau gergaji global semasa hampir 35 bilion yuan, dan China adalah pasaran terbesar dalam segmen pasaran ini, dengan skala lebih dari 20 bilion yuan. Sebaliknya, kadar swasembada pisau gergaji yang dibangunkan di China kurang daripada 5%. Pengilang domestik memulakan perniagaan lewat, dan keseluruhan pasaran pisau gergaji dikendalikan oleh syarikat asing seperti Murata dan Qualcomm.