Suruhanjaya Pendidikan Perbandaran memperkenalkan karya “pengurangan berganda” Beijing

Li Yi, timbalan setiausaha dan jurucakap Suruhanjaya Pendidikan Perbandaran Beijing, memperkenalkan kemajuan semasa kerja “pengurangan berganda” Beijing pada hari Rabu.

Pada pertemuan itu, Li Yi mengatakan bahawa senarai institusi latihan luar kampus untuk disiplin luar talian telah dikeluarkan. Ikut keperluan yang diperlukan. Banyak institusi luar kampus berasaskan disiplin perlu mengukuhkan lesen mereka, pencegahan dan kawalan wabak, kod tatalaku, dan piawaian pengurusan sekolah umum.

Beijing menyediakan 366 jawatan pengajaran untuk kakitangan yang menarik diri dari institusi latihan di luar kampus. Setelah pengenalan dasar “pengurangan dua kali ganda” antara pemerintah pusat dan Beijing, jabatan pengawasan pasar dengan cepat menyiasat dan menangani kegiatan haram menjalankan sekolah tanpa lesen. Mereka yang tidak mempunyai lesen yang betul ditutup.

Sejak awal tahun ini, pihak berkuasa pasar Beijing telah menyiasat dan menangani beberapa kes, yang kebanyakannya adalah tindakan keras terhadap tindakan haram oleh institusi latihan di luar kampus, kata Li. Xueersi, New Oriental, Gaosi, dan GSX didenda antara 500,000 yuan (77,219 dolar AS) hingga 700,000 yuan (108,106 dolar AS).

Lihat juga:Pendidikan ByteDance yang kuat dan Gaotu memberhentikan pekerja di bawah tekanan dasar pengurangan dua kali ganda

Pada semester yang akan datang, Beijing akan mempromosikan putaran guru kanan di lebih banyak daerah. Li menyebut bahawa pada masa ini terdapat dua kawasan perintis di Daerah Dongcheng dan Daerah Miyun. Pada akhir 2021, enam lagi kawasan perintis akan menguji sistem penggiliran.