Super Black Panther menerima puluhan juta yuan dalam pembiayaan strategik

Pembangun casis slider trak berat tenaga baru China Super Black Panther mengumumkan pada 1 OgosMemperoleh pembiayaan strategik berjumlah puluhan juta yuan dari Sequoia China Seed Fund dan Shunwei Capital.

Berfokus pada teknologi casis umum dalam bidang trak sederhana dan berat tenaga baru, berdasarkan pemahaman baru mengenai trek casis papan selaju, syarikat ini komited untuk memperkasakan industri logistik dengan OEM melalui definisi senario dan pengoptimuman kecekapan tenaga dalam proses tenaga baru dan kecerdasan trak. Menyumbang kepada tujuan puncak karbon dan neutraliti karbon.

Super Black Panther telah mencapai kerjasama strategik dengan Henan Great Wall Motor Logistics Co., Ltd. dan Hebei Anfeng Iron and Steel Group Co., Ltd., anak syarikat Aluminium Corporation of China. Perjanjian ini melibatkan aplikasi dan pengembangan casis slider trak berat tenaga baru Super Black Panther dalam industri logistik dan keluli.

Pada akhir 2021, China memiliki sekitar 302 juta kenderaan, di mana kenderaan komersial hanya menyumbang 11%, tetapi pelepasan karbonnya menyumbang 56%. Hasilnya, industri kenderaan komersial tenaga baru telah menjadi tumpuan sasaran puncak karbon dan berkecuali karbon kerajaan China. Pada separuh pertama tahun 2022, industri trak berat tenaga baru domestik terus mempunyai permintaan yang tinggi. Penjualan kumulatif dari Januari hingga Mei meningkat hampir 5 kali tahun ke tahun. Walaupun terdapat peningkatan yang ketara, bahagian trak tenaga baru dalam penjualan kenderaan komersial masih rendah.

Lihat juga:Syarikat perisian pemanduan pintar Xiangdong menyelesaikan pembiayaan B1

Dalam beberapa tahun ke depan, dengan penyelesaian infrastruktur pertukaran bateri secara beransur-ansur, diharapkan peningkatan jarak pelayaran dan daya dukung yang disebabkan oleh inovasi teknologi casis secara langsung akan menentukan kedudukan trak tenaga baru sebagai alat pengeluaran dalam rantaian industri logistik. Berlainan dengan syarikat teknologi slider dan casis kereta penumpang, Super Black Panther akan menggabungkan keperluan ekologi logistik, mengejar “kecekapan tenaga utama” dengan membuat sistem casis baru, dan berkomitmen untuk membantu OEM mempromosikan transformasi hijau industri logistik.