Stesen B mengumumkan kerjasama hak cipta dengan JVR Music

Platform web seperti YouTube China B mengumumkan pada hari SabtuMencapai perjanjian kerjasama hak cipta dengan JVR Music. Kedua-dua syarikat akan bekerjasama untuk melancarkan MV baru Jay Chou pada pukul 12.00 pagi pada 6 Julai, dan tempahan untuk tontonan telah dibuka.

JVR Music adalah jenama hiburan muzik yang diasaskan bersama oleh Jay Chou, Fang Wenshan dan Yang Junrong. Syarikat ini komited untuk mencipta muzik Cina yang berkualiti tinggi, dan mempunyai karya muzik yang berkaitan dengan penyanyi seperti Yuan Yonglin, Qiu Kaiwei, Ye Huaipei, Pai Weijun, dan Cao Yang. Tidak lama dahulu, JVR melancarkan dokumentari lagu baru Jay Chou dan mengumumkan bahawa ia akan melancarkan album terbarunya “The Greatest Works” pada 15 Julai tahun ini. Bersama-sama dengan Stesen B, ia melancarkan aksi promosi bertema yang disebut “Everyone Sings a Jay’s Song”.

JVR telah membuka akaun di Weibo, Kuaishou, dan Douyin, dan sekarang telah membuka akaun di stesen B. Pada masa ini, video pertama di stesen B adalah Jay Chou “Give Me a Time for a Song”. Kandungan lain termasuk treler untuk single terbaru Jay Chou, dan versi pemulihan 4K lagu “Give Me a Time for a Song” dan “Daoxiang”.

Lihat juga:Pengerusi Chen Rui: Stesen B bukan pemain video

Laporan kewangan stesen B 1Q2022 menunjukkan bahawa sementara jumlah pencipta platform meningkat, jumlah muat naik aktif bulanan mencapai 3.8 juta, peningkatan dari tahun ke tahun sebanyak 75%. Jumlah pengguna aktif bulanan mencapai 12.6 juta, peningkatan dari tahun ke tahun sebanyak 63%. Dan pada Q1, rata-rata pengguna aktif harian stesen B mencapai 79.4 juta, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 32%, MAU rata-rata mencapai 293.6 juta, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 31%, dan MAU mudah alih mencapai 276.4 juta, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 33%. Purata masa penggunaan harian pengguna mencapai 95 minit, dan jumlah pendaftaran mencapai tahap tertinggi.