Stesen B mengumumkan 100 pemuat naik teratas pada tahun 2021

Platform streaming video China Station B mengadakan acara digital pada hari Jumaat yang mendedahkan beberapa anugerah, sepertiTop 100 Uploader, Newcomer of the Year Award, Karya terbaik tahun ini dan sumbangan sosial tahunan, berdasarkan tiga dimensi profesionalisme, pengaruh dan inovasi.

Seorang pemuat naik yang dijuluki “Dayueshe Shiyuji” telah memenangi populariti tertinggi dengan video berkaitan makanannya. “Sanxingdui Gold Mask dihasilkan dalam 15 hari dan berharga 200,000 yuan” memenangi karya terbaik tahun ini, dan siri “Past in the Square” memenangi lajur asal tahun ini.

Sebagai tambahan kepada anugerah di atas, banyak pendatang baru telah diakui oleh netizen atas sumbangan atau persembahan mereka.

MayTree yang memenangi anugerah Overseas Unloader of the Year adalah Cabela Orchestra dari Korea Selatan. Xiao Ding, yang memenangi Anugerah Sumbangan Sosial Tahunan, adalah seorang guru matematik di Fuyang, Anhui.

Pada tahun lalu, kandungan perkongsian pengetahuan telah mengalami pertumbuhan pesat di stesen B. Pada tahun 2021, genre ini telah mengumpulkan 190 juta penonton di stesen B, bersamaan dengan 5 kali jumlah pelajar kolej Cina.

Chen Rui, Ketua dan Ketua Pegawai Eksekutif Stesen B, mengatakan: “Berbanding dengan hiburan, video memainkan peranan yang lebih penting dalam menyampaikan pengetahuan. Pada masa lalu, semua pengetahuan dicatat dalam buku, dan semua pengetahuan di masa depan dapat disampaikan lagi melalui video.”

Lihat juga:Laman web streaming video B menghapus rakaman kamera keselamatan yang diretas

Stesen B terus meningkatkan mekanisme pengedaran lalu lintas dan mengoptimumkan saluran pengkomersialan untuk pencipta berkualiti tinggi. Hingga akhir suku ketiga tahun lalu, lebih daripada 480,000 pengunggah mendapat manfaat daripada program insentif pencipta.