Stesen B mengeluarkan Laporan Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus 2021

Stesen B, platform streaming video terkemuka di China, melancarkan pada hari SelasaLaporan Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus (ESG) 2021. “Laporan ini menerangkan usaha syarikat dalam bidang seperti pengurusan yang bertanggungjawab, penjagaan sosial dan perlindungan alam sekitar.

Sebagai komuniti budaya di mana orang muda berkumpul dalam talian, Stesen B menyatakan bahawa ia berkeras untuk menyediakan pengguna dengan kandungan berkualiti tinggi dan membina ekologi komuniti yang sihat. Laporan menunjukkan bahawa pada tahun 2021, 198 juta pengguna menonton video berasaskan pengetahuan di stesen B. Firma itu mendakwa bahawa melalui platformnya, orang muda juga mewarisi budaya tradisional yang sangat baik dengan cara mereka sendiri. Hingga akhir 2021, jumlah laporan data “pencinta budaya tradisional” di stesen B telah mencapai 136 juta.

Bagi pengguna di bawah umur, Stesen B terus mengoptimumkan model remaja, sistem anti-ketagihan permainan, dan sistem keselamatan maklumat. Pada tahun 2021, Stesen B akan melancarkan “Knowledge Lightyear Project” untuk orang muda, memberikan lebih banyak video positif mengenai sains popular.

Pada Q4 2021, rata-rata pengunggah aktif bulanan di stesen B mencapai 3.04 juta, dan mereka menyiarkan lebih dari 10 juta video setiap bulan. Melalui jalan pengkomersialan yang pelbagai, pada tahun 2021, lebih daripada 1.3 juta pengunggah akan memperoleh pendapatan melalui penciptaan di stesen B. “Program Perlindungan Hak Cipta” yang dilancarkan oleh platform dilaporkan telah merangkumi lebih dari 500,000 pengunggah.

Untuk meneroka dan menyokong animasi asli domestik dengan lebih baik, pada tahun 2021, Stesen B akan membuat rancangan sokongan yang disasarkan untuk animator asli dan peminat animasi pada tahap yang berbeza.

Menggabungkan keperluan sosial dan ciri individu, usaha kesejahteraan awam stesen B memberi tumpuan kepada pendidikan luar bandar dan kumpulan yang kurang bernasib baik, dan menyampaikan kandungan dan nilai positif melalui video.

Lihat juga:Permohonan penyenaraian dua peringkat stesen B ke Hong Kong telah diluluskan

Dalam proses pengembangan perniagaan, Stasiun B juga terus memperhatikan kebutuhan kelompok yang kurang beruntung, dan sejumlah fungsi bebas halangan telah diluncurkan. Semasa Final Global League of Legends S11, stesen B melancarkan bilik siaran langsung tanpa halangan pertama di China. Semasa pertandingan, bilik dalam talian menarik hampir 6 juta penonton.