Stesen B melancarkan video berbayar pemuat naik pertama

Video bayar per tontonan pertama dari pemuat naik bebas muncul di stesen B platform media streaming popular ChinaPada hari Isnin, ini menandakan langkah baru bagi syarikat untuk mengikuti kursus dan filem dalam mengejar strategi kandungan berbayar.

Hingga kini, siri video “10 Misteri Teratas di Dunia” yang dimuat naik oleh “Hook Old Daye Duncan” telah menjadi koleksi video berbayar nombor satu di stesen B. Pemuat naik khusus ini mempunyai 1.187 juta pengikut, dan karyanya yang paling terkenal mendapat 1.7 juta dan 1.5 juta siaran.

Membeli video di aplikasi Station B berharga 30 yuan ($4,48). Sebanyak 10 episod, siri ini akan dikemas kini secara berurutan sekali atau dua kali sebulan, dan pengunggah mengatakan ia akan dikemas kini tahun ini. Program berbayar tidak ada kaitan dengan sama ada pengguna adalah ahli berbayar stesen B. Pada masa ini hanya tersedia untuk tontonan mudah alih.

Pada 9 Jun, stesen B mengeluarkan laporan kewangan suku pertama 2022, menunjukkan bahawa pendapatan syarikat dalam tempoh tersebut mencapai 5.054 bilion yuan, peningkatan dari tahun ke tahun sebanyak 30%; Kerugian bersih mencapai 2.282 bilion yuan, peningkatan tahun ke tahun melebihi 150%; Kerugian bersih yang disesuaikan akhir mencapai 1.65 bilion yuan, peningkatan tahun ke tahun melebihi 85%.

Lapisan perak adalah bahawa pangkalan pengguna platform terus berkembang. Rata-rata pengguna aktif bulanan meningkat 31 peratus tahun ke tahun kepada 294 juta pada suku pertama, sementara rata-rata pengguna aktif bulanan pada peranti mudah alih meningkat 33 peratus tahun ke tahun kepada 276 juta.

Lihat juga:Stesen B mengeluarkan Laporan Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus 2021

Chen Rui, ketua dan Ketua Pegawai Eksekutif Stesen B, sebelumnya mencadangkan bahawa pada tahun 2023, MAU Stesen B dapat mencapai 400 juta. Mengikut kadar pertumbuhannya sekarang, Stesen B semakin hampir dengan matlamat ini. Tetapi bagaimana memastikan pertumbuhan yang berkualiti, seperti mengeluarkan kandungan berkualiti tinggi untuk meningkatkan kepatuhan dan meningkatkan kesediaan untuk membayar, adalah di mana stesen B perlu terus bekerja keras.