Stesen B melancarkan avatar seni digital “Gerde”

Pada hari Rabu, sebuah rancangan bertajuk “Koleksi Digital Stesen B“Diumumkan di Station B, platform streaming video popular di China, bahawa 2.333 avatar seni digital yang disebut” Gede “() dibuka secara rasmi untuk pendaftaran. Ini bermaksud bahawa Station B kini telah bergabung dengan gelombang pengedaran koleksi digital.

Avatar dalam siri ini tidak dijual. Pengguna tahap 6 di platform yang menggunakan stesen B setiap hari sepanjang tahun 2021 dan dapat lulus pengesahan nama sebenar layak untuk mengambil bahagian dalam acara tersebut.

Avatar bernombor 101-2100 akan diedarkan secara rawak, dan baki 233 avatar akan ditempah oleh pegawai. Akses terhad bermaksud bahawa siri koleksi digital ini hanya milik pengguna teras stesen B.

Perlu diperhatikan bahawa Stesen B mendefinisikan siri koleksi digital ini sebagai “Digital Art Avatar” dan bukannya NFT, yang bermaksud bahawa ia tidak mempunyai atribut mata wang.

B berdiri di halaman pengenalan fitur untuk menjelaskan bahawa mereka dapat digunakan untuk penelitian, tontonan, dan foto akun media sosial. Platform ini juga menyatakan bahawa “pengguna mempunyai hak untuk membuat, menjual dan mempromosikan produk lain berdasarkan koleksi digital ini”, yang bermaksud bahawa pemilik diberi hak komersial tertentu.

Sebaliknya, perjanjian pengguna platform pengedaran koleksi digital JD “Lingxi” menekankan bahawa hak harta intelek koleksi digital adalah milik penerbit, dan pembeli tidak boleh menggunakannya untuk tujuan komersial tanpa izin.

Lihat juga:JD.com melancarkan bazar NFT

Mengenai sama ada avatar dapat diperdagangkan, stesen B mengatakan bahawa fungsi pemindahan akan dilancarkan dalam waktu dekat, dan sebarang bentuk aksi publisiti tidak digalakkan.