Stesen B Hong Kong mengeluarkan laporan kewangan suku pertama untuk pertama kalinya

Stesen B, komuniti video terkemuka untuk generasi muda, mengeluarkan hasil kewangan yang tidak diaudit pada hari Khamis untuk suku pertama tahun ini.

Laporan kewangan pertama selepas penyenaraian sekunder di Bursa Saham Hong Kong menunjukkan bahawa pendapatan bersih syarikat pada suku pertama mencapai 3.9 bilion yuan (605 juta dolar AS), peningkatan 68% tahun ke tahun, melebihi jangkaan pasaran.

Chen Rui, Ketua dan Ketua Pegawai Eksekutif Station B, berkata: “Kami memulakan suku ini dengan pertumbuhan pengguna yang kuat. Dengan ekosistem kandungan yang berkembang pesat dan ikatan komuniti yang panas, pengguna aktif bulanan kami mencapai 223 juta pada suku pertama, menghabiskan purata 82 minit sehari di platform kami. Menunggang gelombang video yang besar, matlamat kami adalah untuk memperluaskan lagi pengaruh kami dalam generasi Z + (orang yang dilahirkan antara 1985 dan 2009) dan merebut peluang pertumbuhan yang besar. “

Video yang dihasilkan pengguna profesional (PUGV) adalah asas komuniti video. B Stand melancarkan video yang disebut “Saya Tidak Mahu Menjadi Jenis Orang” di Festival Belia tahun ini, yang mencetuskan perbincangan hangat di kalangan hampir 100 juta penontonnya. Pada suku pertama, jumlah muat naik aktif bulanan di platform mencapai 2.2 juta, peningkatan dari tahun ke tahun sebanyak 22%.

Laporan itu menunjukkan bahawa kehidupan, permainan, hiburan, animasi dan teknologi menjadi lima kategori paling popular, yang menunjukkan keutamaan generasi Z +. Corak potret yang dikeluarkan baru-baru ini direka untuk memenuhi keperluan mereka.

Sebagai pelengkap kepada PUGV, Career Generated Video (OGV) terus menjangkau lebih banyak bidang. Animasi “The Blessing of Heaven’s Officer” yang dihasilkan bersama oleh Station B dan Goodlinas kini telah menerima 370 juta tontonan. Pada separuh kedua tahun ini, Stesen B akan melancarkan dua program buatan sendiri dengan tema muzik dan cinta.

Lihat juga:Stesen B akan mengumpulkan AS $2.6 bilion untuk penyenaraian sekunder di Hong Kong dengan harga HK $808 sesaham

Saluran keuntungan stesen B terdiri daripada permainan mudah alih, perkhidmatan tambah nilai, iklan, dan e-dagang.

Pada suku pertama, pendapatan perniagaan iklan dan e-dagang masing-masing meningkat 234% dan 230% dari tahun ke tahun. Li Ni, naib ketua dan COO stesen B, mendedahkan bahawa lebih daripada 10,000 pemuat naik telah bergabung dengan platform kerjasama iklan mereka Huahuo.

Dengan perkembangan siaran langsung yang pesat, pendapatan perkhidmatan tambah nilai pada suku ini meningkat 89% tahun ke tahun kepada 1.5 bilion yuan.

Pendapatan permainan adalah sekitar 1.17 bilion yuan, peningkatan dari tahun ke tahun hanya 2%. Perlu diperhatikan bahawa pada bulan April, Stesen B memperoleh 4.72% saham Xindong Group dengan harga AS $124 juta.

Setelah laporan pendapatan dikeluarkan, Chen mengatakan dalam panggilan persidangan bahawa syarikat itu melabur dalam permainan, salah satu perniagaan utamanya, untuk menghasilkan produk berkualiti tinggi, bukan keuntungan, lapor Jiemian. Stesen B juga membeli hak cipta untuk banyak acara e-sukan global.