Starbucks bekerjasama dengan Meituan untuk mengembangkan perkhidmatan penghantaran makanan

Starbucks China mengumumkan pada hari SelasaPerjanjian kerjasama baru dengan Meituan, gergasi platform penghantaran makanan domestik. Sebagai sebahagian daripada pengaturan itu, Starbucks, bersama dengan Meituan, akan melancarkan inisiatif acara eksklusif yang disebut Salon 1971, yang membolehkan pelanggan memesan penghantaran kopi melalui platform digital aplikasi super. Sebagai tambahan, Starbucks memimpin dalam memperkasakan “kedai super” Meituan dan memimpin dalam mewujudkan integrasi dalam talian dan luar talian.

“1971 Salon” adalah perkhidmatan acara eksklusif pertama Starbucks di China. Pelanggan boleh menempah acara peribadi di beberapa kedai Starbucks, dari pesta ulang tahun hingga mesyuarat perniagaan, melalui aplikasi Meituan dan atau aplikasi anak syarikat syarikat Dianping.

Perkhidmatan baru pertama kali akan dilancarkan di lebih dari 60 kedai di bandar-bandar termasuk Beijing, Shanghai, Shenzhen dan Chengdu, dengan rancangan untuk akhirnya merangkumi lebih banyak kedai Starbucks di China pada masa akan datang.

Apabila ia terus berkembang ke lebih banyak kedai, Starbucks akan meneroka potensi “Salon 1971”. Banyak lagi aktiviti termasuk kursus siri kopi dan aktiviti kemasyarakatan sudah dirancang. Di masa depan, aktiviti harian yang ada seperti kursus kopi, pesta ulang tahun, pesta haiwan peliharaan, dan kursus bahasa isyarat di kedai Starbucks juga dapat dilepaskan dan dikendalikan melalui salun untuk melayani komuniti di mana kedai itu berada dengan lebih baik.

Lihat juga:Platform video pendek Kuaishou mencapai persetujuan dengan platform penghantaran makanan Meituan

Di samping itu, perkhidmatan penghantaran pesanan juga telah dilancarkan di Meituan APP. Apabila terdapat banyak kedai berdekatan, halaman jenama akan muncul di tempat pertama dalam senarai carian, mengesyorkan kedai dengan “barang yang mencukupi”,” penghantaran terpantas “dan” siri terpilih”. Di samping itu, Meituan juga melengkapkan perkhidmatan penghantaran Starbucks dengan pasukan penghantaran eksklusif.

Meituan juga menggunakan produk dalam talian inovatifnya yang disebut “Superstore” untuk Starbucks untuk pertama kalinya. Ini adalah produk khusus yang dibuat oleh Meituan berdasarkan ciri perkhidmatan, pengalaman, operasi, dan pemasaran kedai jenama rantai katering yang berbeza.

Melalui model “penyebaran pusat + operasi pembezaan kedai tempatan”, ciri unik kedai seperti reka bentuk yang berbeza, produk khas, barista selebriti, jadual acara, dan komuniti pelanggan disajikan sepenuhnya di” kedai super “Starbucks. Sambungan pelanggan dan komuniti tetap meluas dalam talian.