SpeedBot Robotics Mendapat Pembiayaan Siri B bernilai $44.4 Juta

SpeedBot Robotics mengumumkan pada 20 JulaiIa telah menyelesaikan pembiayaan Siri B berjumlah 300 juta yuan (AS $44.4 juta)Ia diterajui secara eksklusif oleh Matrix Partners.

Ditubuhkan pada tahun 2018, SpeedBot Robotics adalah penyedia teknologi penglihatan 3D dan perisian perisikan industri. Ia memberi tumpuan kepada algoritma penglihatan 3D dan keupayaan perisian sistem gred industri.

Syarikat itu sebelumnya melancarkan sistem trak pemuatan automatik pintar “AI + 3D Vision + 3D Lidar”, yang secara automatik dapat memuat dan memunggah dan menyesuaikan diri dengan pelbagai persekitaran. Sistem ini juga dapat mengenal pasti pengenalan kenderaan pintar, kargo palet automatik, merancang trajektori robot kekuda/industri dan mengelakkan halangan, semuanya menyumbang kepada aliran kerja yang sangat meningkatkan kecekapan memuat dan memunggah kargo.

Pada masa ini, banyak produk terasnya telah diterima pakai oleh pelanggan dalam industri logistik dan automotif. Dari algoritma teras hingga sistem perisian, syarikat ini membantu mengubah operasi kilang dan pembuatan menjadi keseluruhan yang lancar.

Lihat juga:Robot JAKA terima pembiayaan pusingan D 1B yuan

Deng Wenping, Ketua dan Ketua Pegawai Eksekutif SpeedBot Robotics, mengatakan: “Setelah pusingan pembiayaan ini, syarikat akan membangun platform perisian pintar industri” kembar digital + awan asli “dengan pengembangan tangkas, pengujian visual, penyebaran cepat, dan operasi dan penyelenggaraan berterusan, dan akan terus menggunakan inovasi teknologi untuk mempercepat Jalur pengeluaran pintar di pelbagai industri, mengurangkan kos, dan membina barisan pengeluaran pintar yang digunakan dengan baik dan berpatutan untuk lebih banyak syarikat.”