Source Code Capital Melancarkan Bahagian Yisu untuk Pelaburan Benih

Source Code Capital secara rasmi melancarkan “Source Code Art Su”Menjalankan perniagaan peringkat benih syarikat secara bebas dalam sistem pelaburan pada hari Jumaat.

Source Code Easy diketuai oleh Zhang Xingchen, pengarah urusan syarikat itu. Zhang mengetuai pasukan pelaburan bebas untuk menemui, menyokong dan menemani usahawan teknologi “dari sifar hingga satu”.

Charlie Cao, rakan pengasas Source Code, berkata: “Sejak ditubuhkan pada tahun 2014, Source Code telah memfokuskan diri untuk melabur dalam inovasi yang didorong oleh teknologi. Terutama pada tahun 1920-an, banyak pengusaha teknologi dari sifar hingga satu berkembang. Source Code Yisu berharap dapat Mewarisi niat asal kod sumber, kami juga berharap dapat mempromosikan kelahiran dan pertumbuhan lebih banyak syarikat teknologi China.”

Source Code telah melabur di lebih daripada 140 syarikat peringkat awal dengan 20 juta yuan ke bawah, termasuk unicorn seperti Narvour, Chuxin, Ruigu Shop, RELX Technology, dan Baibu. Walau bagaimanapun, jenis pelaburan ini tidak beroperasi secara sistematik dan tidak mempunyai kaedah yang sepadan, yang menyumbang hanya sebahagian kecil daripada jumlah pelaburan.

Zhang Xingchen menyertai kod sumber pada tahun 2014. Dia memberi tumpuan dan melabur dalam digitalisasi industri, perkhidmatan perusahaan, robotik, semikonduktor, AR/VR dan bidang lain. Beliau mempunyai pemahaman yang mendalam tentang usahawan dan akan memimpin pelaburan dalam teknologi dari sifar hingga satu.

Zhang Xingchen (Sumber: Source Code Capital)

Nama “millet” bertujuan untuk membangkitkan “sebutir jagung di laut yang luas.” Dalam ucapannya pada sidang media itu, Zhang berkata: “Kami dengan rela hati menginjakkan kaki di gunung dan laut untuk mencari benih yang berharga, dan benih seperti itu mengandungi pengusaha dan kepercayaan tegas kami.”

Lihat juga:Dongfang Honghu Pakej Sumber Kod Modal Pusingan Pembiayaan

Setiap ahli pasukan pelaburan Yisu mempunyai sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman yang relevan, latar belakang yang pelbagai, dan membuat keputusan yang cepat. Pada fasa perintis pada separuh pertama tahun 2022, Yisu melabur di lebih daripada 10 syarikat, dan waktu pengambilan keputusan rata-rata kurang dari seminggu. Syarikat-syarikat yang dilaburkannya sudah termasuk syarikat yang mengeluarkan bahan bilah enjin pesawat melalui paradigma baru bahan AI +, menggantikan bahan logam mewah yang diimport. Mereka juga termasuk yang diasaskan oleh eksekutif yang meletak jawatan dari pengeluar utama, sama ada menyediakan infrastruktur interaktif AR/VR atau membina platform kandungan AR/VR canggih.