Skema warna baru OPPO Renault 6 akan dikeluarkan pada 5 Julai

Jenama telefon pintar China OPPO mengumumkan skema warna baru untuk telefon pintar Renault 6 yang dilancarkan pada 11 Jun.

Menurut syarikat itu, skema warna baru   Merujuk kepada panjang gelombang cahaya terpendek yang dapat dilihat oleh mata manusia. Di samping itu, poster telefon bimbit terutamanya berwarna ungu, menunjukkan bahawa skema warna baru akan berada di ruang warna itu.

OPPO Renault 6 dilengkapi dengan cip MediaTek 900, mempunyai skrin sensitif tinggi 2.5D 6.4 inci, menyokong kadar penyegaran 90Hz, bingkai aloi aluminium bersepadu   Selamat. Pada masa ini terdapat tiga varian warna iaitu Mist Sea Green, Mist Powder dan Night Black. Telefon ini mempunyai sempadan segi empat tepat dan menyokong pengecasan kilat 65W. Harganya antara 2799 hingga 3199 bergantung kepada model.

Dari segi kamera, OPPO Renault 6 mempunyai kamera 32 megapiksel di bahagian depan dan tiga kamera lain di bahagian belakang, yang terdiri daripada lensa colossus 64 megapiksel, 8 megapiksel sudut ultra lebar dan 2 megapiksel. Kamera itu sendiri memungkinkan fitur seperti video AI, penstabilan gambar, latensi mobile, multi-scene, foto ID AI, dan rekaman instan Soloop.

Lihat juga:OnePlus mengumumkan integrasi dengan Oppo

OPPO adalah jenama yang terkenal dengan fotografi piksel tinggi dan reka bentuk yang ringan dan menarik. Dengan pelakon dan penyanyi Cina yang popular sebagai jurucakap, OPPO umumnya menikmati kesedaran jenama yang tinggi di kalangan pengguna Generasi Z.