SenseTime menjalin kerjasama strategik dengan GAC Group

Syarikat perisian kecerdasan buatan SenseTime mengumumkan pada 26 JulaiTelah mencapai perjanjian kerjasama strategik dengan GAC GroupKedua-dua pihak akan melakukan penyelidikan dan pengembangan teknologi dan kerjasama inovasi aplikasi dalam bidang pemanduan pintar, kokpit pintar, kereta saling berkaitan pintar, meta-alam semesta automotif, rantai alat AI, dan pusat superkomputer.

Kerjasama ini bertujuan untuk mempercepat penerokaan mendalam mengenai teknologi kereta pintar canggih, mewujudkan lelaran teknologi kereta pintar yang berterusan dan cekap dengan membina gelung tertutup data, dan membantu pengembangan dan pengeluaran besar-besaran generasi baru kereta pintar.

Setelah 6 tahun bekerja keras, SenseTime telah membina kemampuan teknologi kereta pintar penuh. SenseAuto adalah platform output perkhidmatan yang mendorong pengembangan pelbagai bidang seperti pemanduan pintar, kokpit pintar, dan sistem kolaborasi infrastruktur kenderaan pintar (IVICS) melalui perlombongan mendalam mengenai nilai data yang dirasakan di dalam kereta.

SenseAuto telah melayani lebih daripada 30 pelanggan industri automotif dan lebih daripada 50 rakan industri kereta pintar. SenseAuto dijangka melayani lebih daripada 60 model kereta dan lebih daripada 27 juta kenderaan dalam tempoh lima tahun akan datang.

Xu Li, Ketua dan Ketua Pegawai Eksekutif SenseTime, mengatakan, “Kami akan menggunakan SenseAuto sebagai asas dan menggabungkan keperluan baru, ciri baru dan model baru GAC Group untuk membuat produk dan perkhidmatan yang lebih pelbagai.”

Lihat juga:SenseTime Memperkenalkan Sistem Penjagaan AI untuk Pesakit ALS

Pada separuh pertama tahun 2021, SenseTime dan GAC Automobile bersama-sama mengeluarkan peranti pertama yang dihasilkan secara besar-besaran-“Wonderful Camera”. SenseTime bekerjasama dengan GAC Trumpchi dan GAC Aion V dalam bidang kenderaan pintar dan saling berkaitan. Model-model ini akan dihasilkan secara besar-besaran dan diperkenalkan ke pasaran tahun ini dan seterusnya.