Saya berbesar hati untuk melepaskan telefon lipat generasi akan datang pada Q4 dengan Magicos 7.0

Ketua Pegawai Eksekutif Kehormat George Zhao berkata dalam wawancara dengan media pada 31 Ogos:Jenama telefon pintar China menubuhkan pasukan bebas akhir tahun lalu untuk membangunkan MagicOSPasukan ini kini telah muncul dengan Magicos 7.0.

“Kami percaya bahawa peningkatan ini adalah titik pelaburan strategik utama Honor Future untuk bersaing di pasaran global. Di masa depan, Magicos 7.0 bukan sahaja akan menyediakan pengguna dengan sambungan, tetapi juga keselamatan dan kepintaran,” kata Zhao. “Mulai sekarang, setiap dua atau tiga bulan, pengguna akan melihat inovasi berterusan kami, serta produk dan penyelesaian yang dapat memberi kesan yang kuat kepada industri”.

Sejak awal, Honor telah mendedikasikan pasukan penyelidikan dan pembangunan untuk sistem OS. Zhao berkata projek itu mewakili strategi teras dan masa depan Honor dan mempunyai kepentingan strategik penting dalam syarikat.

Honor bertujuan untuk membina ekologi pembangunnya sendiri di sekitar Magicos. Apabila Magicos 7.0 dilancarkan pada Q4, Honor akan menjadi tuan rumah persidangan pembangunnya untuk membuka kecekapan teras berdasarkan Magicos 7.0 kepada industri yang lebih luas.

Bersama dengan pelancaran MagicOS 7.0, Honor akan melancarkan generasi baru telefon pintar yang boleh dilipat, dengan peranti unggulan baru dalam tiga bulan akan datang. Menurut berita sebelumnya, telefon pintar lipat baru Honor dilengkapi dengan pemproses unggulan Snapdragon 8+, bateri dwi-teras 5000mAh, dan teknologi engsel yang ditingkatkan. Menurut laporan, telefon pintar ini akan menjadi lebih ringan dan nipis berbanding produk sebelumnya.

Lihat juga:Laporan: Telefon pintar lipat Honor Magic V2 menggunakan cip Snapdragon 8 Gen 2

Dari segi strategi syarikat, George Cho berkata bahawa Honor terus berkembang secara agresif. Sama ada di China atau pasaran global, Honor meningkatkan pelaburannya, terutama dalam penyelidikan dan pembangunan. Zhao mengatakan bahawa ketika kehormatan itu bebas, seluruh pekerja hampir 8,000, tetapi hari ini terdapat hampir 8,000 kakitangan R&D sahaja, menyumbang lebih dari 60% dari jumlah keseluruhan.

Zhao juga mengatakan bahawa Honor adalah yang tertinggi di kalangan pembuat telefon bimbit China dari segi R&D sebagai peratusan pendapatan, jauh lebih tinggi daripada yang telah dikeluarkan di pasaran, sekurang-kurangnya 1.5 hingga 2 kali lebih tinggi daripada mereka, jika tidak lebih.