Safeheron mengumumkan dana Pra-A bernilai $7 juta dan kerjasama dengan MetaMask

Safeheron adalah sumber terbuka, sifar amanah, penyelesaian hosting diri untuk PKS Web3, yang diumumkan pada 19 OgosIa telah menerima $7 juta dalam pembiayaan pra-A, dan ituPerkongsian strategiknya dengan metaMask wallet cryptoPenyelesaian keselamatan multi-parti pengkomputeran (MPC) pelbagai peringkat perusahaan akan disepadukan melalui peranti dan aplikasi.

Safeheron yang berpangkalan di Singapura ditubuhkan pada 2019 oleh Wade Wang, Max He dan Bruce Wang. Pasukan pengasasnya mempunyai lebih dari satu dekad pengalaman dalam keselamatan siber dan kriptografi. Wang telah bekerja di pasukan teknikal Tencent dan Alibaba selama bertahun-tahun, sementara Wang Wei memainkan peranan penting dalam penciptaan Damai.com, platform e-dagang tiket konsert utama China.

Berdasarkan MPC yang dikembangkan sendiri dan teknologi persekitaran pelaksanaan yang dipercayai, serta konfigurasi strategi yang fleksibel yang dapat disesuaikan dengan keperluan perusahaan yang kompleks, Safeheron membolehkan PKS memperoleh fungsi keselamatan dan pengurusan pelbagai peringkat institusi yang dipercayai, telus, dan terkemuka di industri.

Siri pra-A terbaru syarikat diketuai bersama oleh Yunqi Partners dan Web3Vision, dengan penyertaan PrimeBlock Ventures, Cobo Ventures, M77 Ventures, ShataCapital, Kryptos, Antalpha Ventures, Waterdrip Capital, 7o’Clock Capital dan pengasas bersama Sequoia Capital China, Zhang Fan.

Pelaburan pra-A bernilai $7 juta di Safeheron datang pada masa ketika pelanggaran keselamatan menyebabkan kerugian berbilion dolar dari penyelesaian keselamatan multisignature yang rentan. Dalam misinya untuk menyediakan penyelesaian keselamatan yang dapat diakses untuk semua perniagaan, Safeheron memenuhi keperluan yang tidak terpenuhi, permintaan yang semakin meningkat dari perusahaan kecil dan sederhana yang saat ini mempunyai sedikit pilihan untuk penyelesaian hosting kriptografi yang benar-benar selamat.

Lihat juga:NFT Mingguan: Pertaruhan besar pada musim sejuk kripto

Dari segi kerjasama dengan MetaMask, penyelesaian MPC SafeHeron disesuaikan untuk dompet yang disulitkan dan pertama kali disatukan melalui sistem “Snapshot” baru MetaMask. Dengan penyelesaian ini, pengguna akhir dapat menikmati lapisan perlindungan tambahan. Ini bermakna pengguna boleh menandatangani transaksi menggunakan dua atau tiga peranti dan aplikasi pengesahan yang disokong, dan bukannya hanya menggunakan satu peranti atau aplikasi (seperti wallet mudah alih MetaMask).

Peranti dan aplikasi sokongan yang disatukan dengan teknologi MPC Multisignature SafeHeron boleh merangkumi dompet perkakasan Keystone, sambungan desktop MetaMask, dan MetaMask Mobile.