Riot Games Mengumumkan Peta Jalan Wild Rift Esports 2022

Riot Games mengumumkan pada 7 Januari yang pertama bertajuk “Kejohanan Global Ikon Rift Valley, “akan diadakan di Eropah pada musim panas ini.

“League of Legends: Wild Rift terbukti menjadi permainan mudah alih yang popular pada tahun pertama sejak dilancarkan. Acara global pertama Wild Rift, Wild Rift Horizon Cup, diadakan di Singapura pada bulan November tahun lalu,” Leo Faria, ketua global permainan Wild Rift Valley, menjelaskan dalam sebuah video.

Tahun ini, pertandingan serantau akan berlangsung dari Januari hingga Mei dan menampilkan pasukan terbaik dalam liga dan kejohanan yang unik di seluruh dunia. Juara serantau akan layak ke kejohanan global rasmi pertama syarikat, Wild Crack Icon Global Championship.

Lihat juga:Pembangun League of Legends Riot Games bersetuju untuk membayar $100 juta untuk menyelesaikan tuntutan diskriminasi seks

Kejohanan ini akan menampilkan 24 pasukan, termasuk lapan pasukan yang layak dari pertandingan serantau dan 16 pasukan yang melepasi peringkat pertandingan. Kejohanan utama akan terdiri daripada peringkat kumpulan, pusingan kalah mati dan pusingan akhir.