Realme RMX3310 dilancarkan, dilengkapi dengan pemproses Snapdragon 888

Galas telefon pintar realme model RMX3310Lulus pensijilan Pusat Pensijilan Peralatan Telekomunikasi Kementerian Perindustrian dan Teknologi Maklumat, mendedahkan spesifikasi peralatan dalam proses reka bentuk.

Reka bentuk lensa belakang peranti baru ini menyerupai realme GT Neo2 sebelum ini tetapi peranti baru ini dikuasakan oleh Snapdragon 888 SoC. Telefon akan tersedia dalam empat warna, hitam, biru, putih dan hijau, dengan ukuran 162.9 × 75.8 × 8. 6 mm dengan berat 199.8 gram.

Dibina di sekitar skrin AMOLED 6.62 inci dengan pengecam cap jari di bawahnya, RMX3310 mempunyai sistem tiga kamera di panel belakang yang merangkumi unit 50MP, 8MP dan 2MP. Telefon pintar ini mempunyai dua pilihan, sama ada memori 8 atau 12GB atau ruang cakera keras 128 atau 256GB.

Mesin baru ini juga mempunyai fungsi teras seperti pembesar suara dwi dan NFC pelbagai fungsi.

Baru-baru ini, banyak pengeluar telefon pintar seperti Xiaomi dan OPPO telah mengumumkan bahawa mereka akan melepaskan telefon pintar yang dilengkapi dengan Snapdragon 8 Gen 1. Xu Qi, naib presiden realme, mengumumkan bahawa syarikat itu akan menjadi jenama telefon pintar kedua di dunia yang menggunakan Snapdragon 8 Gen 1 baru untuk produknya, dan model pertama adalah realme GT2 Pro.

Lihat juga:Realme GT2 Pro akan dilengkapi dengan platform mudah alih Snapdragon 8 Gen 1