Realme melancarkan GT Master Edition, Master Explorer Edition menggunakan cip Qualcomm Snapdragon 870

Pada hari Rabu, vendor telefon pintar China Realme melancarkan Realme GT Master Edition dan Master Explorer Edition.

Xu Qi, naib presiden Realme, presiden operasi China syarikat dan presiden pasaran global, mengatakan pada sidang media bahawa penjualan siri Realme GT melebihi 1 juta unit. Realme mempunyai lebih daripada 85 juta pengguna di seluruh dunia.

Versi Realme GT Explorer Master Edition 6GB + 128GB yang dikeluarkan kali ini berharga 2899 yuan; Versi 12GB + 256GB berharga 3199 yuan.

Versi Realme GT Master Explorer direka oleh Naoto Fukasawa, tuan reka bentuk perindustrian Jepun yang terkenal, dan diilhamkan oleh beg pakaian biasa. Tudung belakang diperbuat daripada proses kulit tumbuhan tiga dimensi, dengan berat serendah 183.5 gram, bahan ultrafin, dan ketebalan hanya 8 mm. Terdapat dalam empat warna, kelabu, aprikot, putih dan subuh.

Realme GT Master Explorer Edition akan dilengkapi dengan skrin fleksibel Samsung Hyperboloid dan akan dilengkapi dengan paparan dengan kadar penyegaran 120Hz dan kadar persampelan sentuhan 480Hz. Bingkai bawah akan agak sempit daripada peranti lain kerana proses pembungkusan COPnya bertujuan untuk meningkatkan saiz keseluruhan skrin. Paparan mempunyai kesan paparan HDR10 +, DC dimming, 1024 dimming automatik dan ciri-ciri lain.

Realme GT Master Explorer Edition juga dilengkapi sensor dwi-cahaya depan dan belakang dengan kecerahan maksimum 1,100 nits. Xu Qi memuji peranti baru sebagai “puncak skrin telefon Realme”.

Lihat juga:Realme GT (International Edition) Update Review-Snapdragon 888 Termurah?

Bahagian belakang membawa tiga kamera, termasuk sensor 50 megapiksel pada kamera utama, lensa ultra-lebar 16 megapiksel dan lensa ultra-makro 4cm.

Sebagai tambahan, Realme GT Master Edition beratnya hanya 174G, dilengkapi dengan paparan AMOLED dengan kadar penyegaran 120Hz dan cip Qualcomm Snapdragon 778G. Terdapat tiga pilihan warna iaitu kelabu, putih dan subuh. Realme GT Master Edition 6GB + 128GB berharga 2399 yuan, sementara versi 8GB + 256GB dijual pada harga 2599 yuan.