Protokol Web3 neutral karbon Co2Zero bekerjasama dengan EOS untuk melancarkan EVM yang dipercayai

Co2Zero, protokol Web3 neutral karbon yang disokong oleh teknologi Alibaba Cloud, mengumumkan pada 19 Jun bahawa ia bekerjasama dengan EOS blockchain neutral karbon utama untuk melancarkan Ethereum Virtual Machine (EVM) Trust EVM rasmi rangkaian EOS.

Melalui ciri teknologi blockchain seperti desentralisasi, ketahanan gangguan, dan kebolehlacakan, Co2Zero menyokong rekod yang dipercayai sepanjang kitaran hidup jejak karbon dan kitaran dipercayai semua elemen pelepasan karbon. Alibaba Cloud memberikan sokongan teknikal untuk produk CO2Zero, dan akan membantu syarikat dalam teknologi asli awan seperti algoritma tingkah laku rendah karbon, kaedah pengurangan pelepasan karbon, kecerdasan buatan, dan pengkomputeran dalam talian.

Co2Zero menjadikan NFT sebagai titik permulaan untuk membuka platform blockchain untuk mencapai tingkah laku neutral karbon Web3. Pengguna dapat menyelesaikan pelbagai tingkah laku rendah karbon di platform berasaskan blockchain, dan melakukan pengesahan karbon, transaksi, kewangan dan transaksi lain.

Trust EVM sendiri menyediakan pembangun dengan penyelesaian turnkey yang membolehkan mereka mengendalikan aplikasi di rantai keserasian Ethereum yang lengkap sambil menikmati throughput, skalabilitas, keselamatan dan kebolehpercayaan EOS yang tinggi sambil menyampaikan kos transaksi yang rendah kepada pengguna.

Lihat juga:Pengguna Solend memilih cadangan untuk mengurangkan risiko pembubaran

Sebab mengapa EVM dipercayai begitu cekap adalah kerana reka bentuk operasi EOSnya. Ini memerlukan semua pengendali nod EOS untuk mengemas kini perisian mereka setiap kali mereka melepaskan versi baru EVM, yang akan membolehkan Trust EVM berjalan dengan sedikit geseran yang mungkin, sementara masih memanfaatkan prestasi tinggi EOS.