Produk pelaburan baru yang diamanahkan Alipay ditangguhkan kerana ketidakpatuhan

Laporan Perniagaan Abad ke-21Dilaporkan pada hari Khamis bahawa produk pelaburan baru yang ditugaskan “Jinxuan Investment” yang dilancarkan oleh enam institusi termasuk Alipay pada 4 Januari tahun ini telah digantung.

“Golden Selection Investment” adalah strategi pelaburan portfolio Alipay Golden Selection Fund yang dilancarkan oleh Alipay sendiri, bersama dengan Aigen-Industrial Fund, Southern Fund, China Structure Fund, GF Fund, Harvest Wealth, dan Caitong Securities.

Pengurus institusi pelaburan yang diamanahkan kini perlu merumuskan strategi pelaburan dan membina portfolio pelaburan berdasarkan Dana Jinxuan Alipay.

Hanya dalam seminggu atau lebih, dana itu dihentikan. “Ia dihentikan kerana masalah pematuhan,” kata seorang sumber pada hari Rabu. “Asas dana dipilih oleh Alipay, bukan enam institusi pelaburan ini. Tetapi Alipay tidak mempunyai kelayakan untuk perniagaan penilaian dana,” kata orang itu.

Lihat juga:Alipay dan 28 institusi perbankan saling menerima kod pembayaran luar talian

Menurut pengenalan rasmi Alipay, Jinxuan Fund dipilih bersama oleh China Securities Journal dan Alipay Financial Think Tank dan sesuai untuk pelabur jangka panjang.