POCO Xiaomi akan keluarkan telefon pintar di Jepun 23 Jun ini

Menurut laporan, jenama telefon pintar Xiaomi POCO mengumumkan kemasukan rasminya ke pasaran JepunLaporan media tempatanSebuah akaun rasmi bernama “POCO Japan” muncul di Twitter dan mengumumkan bahawa peranti yang disebut “Flagship Killer” akan dilancarkan pada 23 Jun.

Walaupun nama telefon pintar belum diumumkan, memandangkan slogan dan bahan promosi, nampaknya telefon pintar POCO F4 GT yang diumumkan oleh jenama itu ke pasaran global pada akhir April.

Telefon pintar POCO F4 GT dilengkapi dengan paparan AMOLED 6,67 inci, menyokong kadar penyegaran 120Hz, dan menggunakan pemproses Snapdragon 8Gen1SoC dengan harga EUR599 ($625). Telefon pintar menyokong pengecasan ultra pantas 120W, yang menjimatkan kos.

Lihat juga:Spesifikasi telefon pintar Poco F4 5G dilancarkan

Peranti ini dilengkapi dengan kamera utama 64MP, kamera sudut ultra lebar 8MP, dan kamera makro 2MP dengan sensor Sony IMX596 20MP.

POCO F4 GT (Kredit gambar: POCO)

Telefon pintar ini mempunyai bateri 4700mAh dan menawarkan Safe Mode yang membolehkan pengguna mengecas dengan mudah semasa bermain permainan. Model ini mempunyai pembesar suara stereo, menyokong kawalan jauh inframerah dan sistem maklum balas haptik, yang dapat memberikan pengalaman permainan yang kaya.