Platform runcit dan penghantaran atas permintaan Dada Group Q2 pendapatan berjumlah 1.5 bilion yuan

Dada Group, platform runcit dan pengedaran atas permintaan tempatan yang terkemuka,Mengeluarkan laporan kewangan suku kedua yang tidak diauditPada hari Rabu, 30 Jun. Laporan itu menunjukkan bahawa pendapatan suku kedua Dada Group adalah 1.5 bilion yuan (AS $232 juta).

Untuk 12 bulan yang berakhir pada 30 Jun 2021, jumlah produk (GMV) JD Daojia, platform e-dagang dalam talian dan luar talian Dada Group, adalah 32.3 bilion yuan, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 77%. Terdapat 51.3 juta pengguna aktif di platform, peningkatan sekitar 60%, dan kenaikan bersih dalam satu suku mencapai tahap tinggi baru.

Bagi suku ketiga, jumlah pendapatan kumpulan dilaporkan antara 1.63 bilion yuan dan 1.68 bilion yuan, peningkatan tahunan sebanyak 80% hingga 86%.

Dari segi operasi syarikat, Dada Group menyediakan teknologi, lalu lintas, pemasaran, sokongan operasi dan penyelesaian untuk kedai francais. DaripadaSistem Dada Haibo menyediakan perkhidmatan kepada peruncitDan meningkatkan kecekapan operasi saluran omni dalam talian ke luar talian. Sehingga akhir bulan Ogos, jumlah kedai yang menggunakan sistem Dada Haibo melebihi 4,300, termasuk ribuan kedai di lebih daripada 40 pasar raya utama China.

Dada Youjian, penyelesaian digital untuk pengurusan penyortiran sumber ramai, menyediakan pedagang dengan perkhidmatan memilih pesanan omni-channel, pembungkusan produk, penghantaran pesanan dan perkhidmatan lain. Pada masa ini, perkhidmatan ini telah dilancarkan di Wal-Mart, China Resources Vanguard, Pasaraya Yonghui, 7FRESH dan kedai lain.

Dalam bidang perkhidmatan penghantaran tanpa pemandu, pada bulan Julai, Dada Express secara rasmi melancarkan platform penghantaran tanpa pemandu, yang terbuka untuk syarikat kenderaan tanpa pemandu. Pada masa ini, ia telahBergabung dengan JD LogisticsMelayan Sam’s Club, 7FRESH dan Pasaraya Yonghui.

Lihat juga:Didorong oleh permintaan pasaran kelas bawah, Dada Group, anak syarikat JD, mempunyai prestasi yang kuat pada suku pertama

Dengan mempererat kerjasama dengan JD.com, Dada Group akan terus melayani keperluan omni-channel dan segera dari lebih daripada 530 juta pengguna aktif JD.com.

Kuai Jiaqi, pengasas, ketua dan CEO Dada Group, mengatakan, “Dengan mempererat kerjasama dengan JD.com, kami terus menjalin kerjasama erat dengan peruncit dan pemilik jenama.”

Hingga kini, JD Daojia telah bekerjasama dengan 80 daripada 100 kedai rantai teratas. Bahagian kedua, JD Taoisme mencapaiKerjasama dengan jenama telefon pintar Apple dan vivoDan jenama komputer Microsoft, Asus, Dell dan Alienware.