Pinduoduo menyediakan perkhidmatan logistik tanpa gangguan semasa Festival Musim Bunga dan akhirnya menjadikan kami kentang sofa

Berlari ke pintu tiga kali berturut-turut untuk mengambil bungkusan itu, guru bahasa Inggeris sekolah menengah Chongqing dari Kanada memuji pengalaman kentang sofa utama yang disediakan oleh Pinduoduo, platform e-dagang interaktif terkemuka di China.

Ini adalah tahun keenam Kaywood di China, dan dia telah menjadi pakar membeli-belah e-dagang. Pada Tahun Baru Ox, dia dan 100 juta warga China menyokong rancangan sekatan perjalanan negara untuk mengekang kemunculan semula wabak mahkota baru dengan memilih untuk “meraikan di tempat”.

Untuk meraikan Tahun Baru Cina ini dengan lebih baik, Kai mengarahkan banyak produk dalam talian. Dari makanan, pakaian untuk keperluan harian, Kai membeli hampir segala-galanya di Pinduoduo, termasuk selendang bulu merah. Dia tahu bahawa memakai warna bertuah pada Tahun Baru Cina melambangkan kemakmuran. Kerana dia tidak pulang ke rumah selama tiga tahun, dia juga membeli banyak makanan ringan di luar negara untuk meringankan rindu, seperti sirap maple, salsa Mexico, dan sebagainya.

Sumber: Tianjin Daily

Pelbagai produk yang mempesonakan di platform e-dagang seperti Pinduoduo juga membolehkan pengguna membeli semua jenis makanan kampung halaman, sehingga mereka juga dapat merasakan rasa di rumah semasa percutian besar.

Platform e-dagang global ini, dengan lebih daripada 700 juta pengguna, dengan berani menyediakan perkhidmatan logistik tanpa gangguan semasa cuti umum seminggu di China bermula pada 11 Februari. Dengan cara ini, pengguna tidak perlu meninggalkan rumah untuk membeli-belah bercuti.  

Sumber: Tianjin Daily  

Menurut data dari Biro Pos Negeri, semasa Festival Spring tahun ini, industri pos ekspres di seluruh negara menerima dan menghantar sejumlah 660 juta bungkusan ekspres, peningkatan tahunan sebanyak 260%.  

Rantaian runcit tempatan Pinduoduo, Duoduo Maicai, juga menyediakan hasil segar untuk pencinta masakan. Cik Yang, 54, berkata membeli lebih banyak makanan adalah saluran membeli-belah hariannya semasa cuti.  

Sumber: Tianjin Daily  

“Dulu saya merasa cukup senang tinggal di dekat pasar runcit dan berjalan kaki selama 20 minit. Saya tidak menyangka dengan bantuan Duoduo Maicai, saya dapat mengambil hasil dan barang runcit di bangunan sebelah,” tambah Yang.

Lihat juga:Kerjasama Pinduoduo dengan gergasi baja memulakan ledakan berkebun

Semasa cuti Tahun Baru Imlek tahun ini, banyak syarikat kurier Cina, seperti SF Express, Yunda, Qiangsheng, dan lain-lain, memilih untuk terus beroperasi semasa cuti, dan berjuta-juta kurir akan menghantar bungkusan.