Permulaan memandu sendiri Deeproute.ai bekerjasama dengan Deppon Express

Syarikat Memandu Autonomi AntarabangsaDeeproute.ai mencapai perjanjian kerjasama baru dengan Deppon Express pada hari Sabtu. Menurut pengaturan itu, trak memandu sendiri Deeproute.ai akan menyediakan perkhidmatan transit kargo berjadual hingga satu tahun untuk Deppon Express untuk memastikan penghantaran ekspres yang selamat dan cekap. Ini adalah projek pengkomersialan trak ringan autonomi L4 pertama yang dilaksanakan di China.

Pada pukul 8 malam hari itu, trak ringan memandu sendiri Deeproute.ai mula bertugas. Ia bekerja lebih dari 10 jam semalam, memandu secara automatik hingga jam 6 pagi keesokan harinya, melayani 1 gudang logistik dan 3 kedai Depp Express di Daerah Futian dan Longhua, Shenzhen. Kenderaan itu melintasi banyak bahagian jalan yang sesak seperti Beihuan Avenue dan Xiangmihu Road, dan kadar ketepatan masa adalah 100%.

Orang yang bertanggungjawab dalam perniagaan serantau Shenzhen German Common Express berkata: “Berbanding dengan pemandu manusia, trak ringan memandu sendiri dapat bekerja’tanpa mood’ semasa festival membeli-belah ‘618’ yang sibuk. Dan ia bahkan tidak merasa’letih’ atau’terperangkap’, yang meningkatkan kecekapan logistik dan pengangkutan bandar dan mengurangkan kos operasi. Setelah wabak itu merebak, trak ringan memandu sendiri juga dapat melakukan’pengangkutan tanpa pemandu’, yang dapat mengurangkan risiko jangkitan silang dalam pengedaran dan memastikan pengangkutan kargo. “

Lori ringan automatik dapat menangani pemandangan yang kompleks seperti pemanduan malam di jalan bandar dan lalu lintas terowong dengan mudah. ​​Mereka mempunyai kemampuan memandu yang kuat walaupun dalam ribut petir, memastikan kecekapan operasi logistik lintas bandar.

Trak ringan memandu sendiri dilengkapi dengan sensor seperti lidar, kamera, radar gelombang milimeter, dan navigasi terintegrasi. Dengan bantuan sistem pemanduan automatik L4, trak ringan automatik dapat merancang dan menentukan jalan pemanduan terbaik dengan cepat.

Zhou Guang, Ketua Pegawai Eksekutif Deeproute.ai, berkata: “Pengangkutan intra-bandar mempunyai pasaran lebih dari 250 bilion dolar AS. Oleh kerana pengangkutan terutama tertumpu pada waktu malam, dengan lebih sedikit orang dan kenderaan pada waktu malam dan keadaan jalan yang lebih sederhana, kami percaya bahawa pengangkutan intra-bandar yang memandu sendiri akan dikomersialkan lebih awal daripada Robotaxi. Pada masa ini, trak ringan memandu sendiri Deeproute dan kereta penumpang memandu sendiri menggunakan sistem pemanduan autonomi yang sama, yang lebih cekap dalam penyelidikan dan pembangunan.”

Lihat juga:Penyelesaian pemanduan autonomi yang dihasilkan secara besar-besaran oleh Deeproute.ai berharga kurang dari $10,000

Deeproute.ai memberi tumpuan kepada dua kategori perniagaan: Travel dan Cross-City Freight. Pada bulan April 2022, armada penyelesaian front-end pemanduan autonomi L4 memasuki Shenzhen. Deeproute.ai mempunyai pusat R&D di Shenzhen dan Beijing, dan telah bekerjasama dengan syarikat terkenal seperti Dongfeng Motor dan Caocao Mobile mengenai pemanduan autonomi di banyak tempat di China, dan telah melakukan sejumlah besar ujian jalan raya dan operasi percubaan.