Perkhidmatan supercharged Xiaopeng merangkumi 337 bandar di China

Syarikat kereta elektrik China Xiaopeng Motors mengumumkan pada hari SelasaPerkhidmatan pengisiannya menjadi yang pertama dalam industri yang menjangkau 337 bandar di seluruh negaraKini telah meliputi 333 kota tingkat prefektur dan 4 kota secara langsung di bawah Pemerintah Pusat di seluruh negara, dengan sejumlah 813 stesen pengecasan berlebihan dan 166 stesen pengisian destinasi.

Xiaopeng Motors mengatakan bahawa stesen superchargernya menyediakan perkhidmatan supercharger DC 180kW di bandar-bandar yang sangat jarang berlaku, seperti bandar-bandar yang agak terpencil seperti Bole, Kizilsu, Kyrgyz, Jinchang, dan Longnan.

Di samping itu, Xiaopeng Motors memilih untuk menyediakan aktiviti penjagaan luar talian di 6 stesen pengecasan super di sepanjang hujung selatan Lebuhraya Beijing-Hong Kong-Makao dari 25 Januari hingga 31 Januari 2022 pada tengah hari semasa tempoh perjalanan Festival Musim Bunga. Kakitangan akan ditempatkan untuk membimbing pemilik kereta untuk mengisi semula., Dan hantar hadiah kecil percuma seperti kuplet Festival Musim Bunga, sampul merah, dan botol termos.

Pada 24 Oktober 2021, Xiaopeng berkongsi ekosistem perkhidmatan supercharged pada “1024 Xiaopeng Automobile Technology Day”. Lakukan peningkatan teknikal yang komprehensif dalam tiga aspek: terminal kenderaan, terminal cerucuk, dan terminal stesen.

Di sisi kenderaan, Xiaopeng melancarkan platform SiC voltan tinggi 800V pertama yang dihasilkan secara besar-besaran di China, dengan arus pengecasan puncak lebih dari 600a dan jarak pelayaran maksimum 200 kilometer setelah lima minit pengecasan.

Tumpukan penggalak tekanan tinggi 480kW yang dihasilkan secara besar-besaran juga dikeluarkan. Ia menggunakan teknologi penyejukan cecair pistol pengisian semula, dengan kadar aliran lebih dari 670A, dan reka bentuk ringan, yang dapat digunakan oleh kebanyakan pemilik kereta dengan mudah. Di samping itu, cerucuk pengecasan super mempunyai perlindungan IP67 dan cip pemantauan keselamatan terbina dalam, menjadikan setiap pengecasan selamat dan boleh dipercayai.

Lihat juga:Xiaopeng menyampaikan 16,000 kenderaan elektrik pintar pada bulan Disember 2021, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 181%

Xiaopeng Supercharging akan membawa teknologi pengisian penyimpanan tenaga yang dikembangkan sendiri di sisi stesen, dan pada masa yang sama menggunakan stesen supercharging penyimpanan tenaga dan kenderaan penyimpanan tenaga mudah alih untuk membawa pengguna pengalaman pengisian tenaga yang cekap sambil mengurangkan tekanan pada grid. Di masa depan, Xiaopeng Supercharging akan terus memperkuat susun aturnya sesuai dengan data besar perjalanan pemilik kereta, memastikan pengisian perjalanan lingkaran bandar, dan mengerahkan jaringan supercharging di sekitar kawasan perkhidmatan lebuh raya dan pintu masuk dan keluar lebuh raya untuk memenuhi permintaan perjalanan jarak jauh.

Dia Xiaopeng, ketua firma itu, mengatakan: “Kami berharap dapat meliputi semua kota tingkat prefektur, kota tingkat daerah utama dan kebanyakan lebuh raya dalam dua tahun, sehingga pengguna dapat mengisi ulang dengan tenang ketika melakukan perjalanan jarak jauh atau pulang ke rumah pada hari cuti.”