Perisian Penyuntingan Video Percuma Terbaik untuk Pemula di China 2020

Dengan platform video sosial seperti Douyin, Kuaishou dan Station B, video pendek terus popular di China. Oleh itu, terdapat permintaan yang semakin meningkat untuk penyuntingan video. Jika anda ingin menjadi pencipta, membuat klip pendek, vlog atau filem panjang penuh, memilih perisian penyuntingan video yang betul boleh membantu banyak. Berikut adalah tiga aplikasi penyuntingan video percuma untuk pemula.

Lihat juga:Aplikasi video pendek Cina yang paling popular pada tahun 2019

Alat penyuntingan video Kuaishou

Aplikasi klip video Kuaishou Kuaishou

Awal tahun 2017CepatAplikasi video pendek terkemuka di China telah melancarkan perisian penyuntingan videonya sendiri, Quick Shadow. Fast Shadow adalah alat rakaman, penyuntingan dan pengeluaran video percuma untuk telefon pintar Android dan iOS. Perpustakaan ini menawarkan banyak muzik, kesan bunyi, dan templat video, yang membolehkan pengguna melakukan penyuntingan video dengan mudah di telefon mereka. Penyunting video secara automatik dapat mengekstrak audio dari video dan menghasilkan sari kata melalui pengecaman pertuturan. Lebih penting lagi, orang boleh merakam atau mengekstrak bunyi video dalam masa nyata untuk menghasilkan video teks.

Aplikasi penyuntingan video ByteDance CapCut (Viamaker)

viamaker
Penyunting Video Percuma ByteDance Jianying (CapCut)

Pada bulan April,ByteDanceMelancarkan versi Sword Shadow di luar negara, perisian penyuntingan video percuma yang memenuhi aplikasi video pendeknya yang popular, Douyin, yang disebut Viamaker, dan kemudian secara rasmi dinamakan semula sebagai “Capcut”. Jian Ying adalah aplikasi yang paling banyak dimuat turun di China pada tahun 2019. CapCut versi luar negara mempunyai fungsi dan ciri yang sama seperti Sword Shadow. Adalah aplikasi penyuntingan video all-in-one percuma yang dapat membantu pengguna membuat video pendek dengan mudah. Pencipta akan dapat memotong, membalikkan dan mengubah kelajuan video dengan mudah, menambahkan sari kata, muzik dan kesan ajaib ke dalam video mereka.

Bcut, aplikasi penyuntingan video percuma di stesen B,

Bijian-Bcut
Aplikasi klip video percuma untuk stesen B (sumber gambar: stesen B)

Beberapa laman web hosting video dalam talian yang popularTelah bersaing di pasaran perisian penyuntingan video untuk meningkatkan pengeluaran video platformnya. Baru-baru ini,Stesen BPlatform perkongsian video China menyertai permainan dan melancarkannyaAplikasi penyuntingan video pertama Bcut (mesti dibina)Terutamanya untuk pengguna Gen Z. Aplikasi ini serupa dengan Douyin’s CapCut dan Kuaishou’s Kuaishou. Pengguna boleh log masuk dengan akaun stesen B mereka dan memuat naik video ke stesen B setelah menyunting. Sebagai tambahan kepada fungsi penyuntingan video biasa, Bcut menambah rakaman skrin dan perubahan suara, kelainan suka bermain yang disukai oleh banyak pencipta stesen B. Penyunting video baru juga termasuk pelekat gaya anime dan kesan yang mengingatkan aplikasi asal di stesen B.