Perfect World akan melancarkan “Fantasy Tower” di luar negara pada 10 Ogos

Pembangun permainan China Perfect World mengumumkanPelancaran versi luar negara permainan dunia terbuka “Fantasy Tower”Pada 10 Ogos, jumlah pra-pendaftaran di seluruh dunia melebihi 3 juta. Permainan ini diterbitkan oleh Level Infinite, sebuah syarikat penerbitan luar negara milik Tencent.

Fantasy Tower Fantasy Tower ialah permainan dunia terbuka sains fiksyen yang dibangunkan oleh Hotta Studios, anak syarikat Perfect World. Ia menggabungkan pembinaan watak yang tidak dilabel, menampilkan tangkapan gerakan berkualiti filem, dan menawarkan penerokaan dunia yang sangat bebas, gaya seni sci-fi ringan, pelbagai elemen penyelesaian teka-teki interaktif dan pertempuran profesional percuma. Permainan ini menceritakan kisah keselamatan dan kehancuran pasca-apokaliptik.

“Fantasy Tower” telah dipersoalkan sejak dilancarkan di China, terutamanya kerana kebimbangan plagiarisme. Pertama, semasa ujian, disyaki mencuri bahan senjata runtuh 3 dan bahan ikon Rainbow 6 sebagai ikon BOSS. Kemudian dalam beta awam, dituduh plagiarisme oleh pasukan animasi Jepun Hurray! Pasukan Jepun mengatakan bahawa mereka diberitahu bahawa PV Fantasy Tower sangat mirip dengan konsep animasi mereka. Video perbandingan dihasilkan dan dikeluarkan sebagai bukti selepas pengesahan.

Pada bulan April tahun ini, “Fantasy Tower” mengemas kini versi 2.0 dan melancarkan peta baru. Sangat meningkatkan prestasi artistiknya, pengalaman interaktif dan perendaman plot. Menurut platform data data.ai, pada hari versi 2.0 dilancarkan, permainan ini menduduki tempat ke-11 dalam senarai permainan terlaris China di App Store. Pada satu ketika, ia jatuh di atas 100 dalam senarai.

Lihat juga:Perfect World menjangkakan peningkatan keuntungan bersih sebanyak 331% pada separuh pertama 2022

Versi PC “Fantasy Tower” dilancarkan di Steam Mall dan akan dilancarkan pada Q4 2022. Ia tidak menyokong fungsi bahasa Cina Ringkas. Sebelum ini, Fantasy Tower menjalani ujian tertutup di Amerika Syarikat, Kanada, Jepun, Britain, dan Jerman pada bulan April dan akan beroperasi di negara-negara ini.