Penyedia perkhidmatan SaaS Mogulinker menerima pusingan pembiayaan C1

Mogulinker, penyedia perkhidmatan AIoT SaaS berdasarkan Internet Industri, mengumumkan penyelesaian pembiayaan pusingan C1 bernilai lebih dari 100 juta yuan ($14.5 juta) pada 2 September. Pusingan ini dibiayai bersama oleh Broadstream Capital, V Fund, Z.H. Island. Pemegang saham sedia ada Jiyuan Capital dan Xianghe Capital juga telah menyertai pusingan pelaburan baru.

Ditubuhkan pada tahun 2016, Mogulinker menggunakan integrasi teknologi AIoT dan senario aplikasi peralatan industri untuk menyediakan produk perisian dan perkakasan standard untuk perusahaan yang melibatkan tiga badan utama dalam rantaian industri: pembuatan peralatan, ejen dan perkhidmatan, dan pengguna akhir.

Pada masa ini, kebanyakan penyelesaian Internet dan digital industri di pasaran ditujukan untuk peralatan lini pengeluaran di bengkel. Walau bagaimanapun, sukar untuk menyeragamkan produk dan penyelesaian untuk peranti yang berbeza, yang menghadapi rintangan yang lebih besar terhadap keupayaan penggunaan semula.

Mogulinker memberi tumpuan kepada bengkel, dan peralatannya dapat disesuaikan dengan pelbagai kegunaan perkhidmatan SaaS yang serupa, seperti pemampat udara, penghawa dingin, pam, kipas, motor, dan banyak lagi.

Syarikat ini secara bebas mengembangkan perkakasan pintar IoT, perisian industri, perkhidmatan platform awan aPaaS dan pakej algoritma AI untuk menyediakan pelanggan dengan visualisasi data peralatan, amaran kesalahan, diagnosis kesalahan, operasi dan penyelenggaraan jarak jauh, pengurusan tenaga digital, kawalan pintar bengkel dan perkhidmatan lain. Pada masa ini, Mogulinker telah melayani lebih dari 1.400 syarikat industri berbayar, termasuk Midea Group, Geely Automobile, Skyworth, dll.

Lihat juga:Pembuat RPA asli awan Uniner Technology menerima pembiayaan Siri A

Laporan yang dikeluarkan oleh Chinairn.com menunjukkan bahawa sebelum tahun 2025, Internet Perindustrian akan menghasilkan pendapatan hingga 11.1 trilion dolar AS setiap tahun. Selanjutnya, diramalkan bahawa pada tahun 2030, Internet Perindustrian akan membawa pertumbuhan ekonomi global sebanyak 14.2 trilion dolar AS.