Penjualan telefon pintar China pada bulan Oktober: Apple pertama, OPPO kedua

MenurutLaporan tinjauan terbaru yang dikeluarkan oleh firma penyelidikan pasaran CINNO ResearchJumaat lalu, antara lima jenama teratas di pasaran telefon pintar China dari segi penjualan pada bulan Oktober tahun ini, Apple telah meningkat dengan ketara dari tahun ke tahun dan bulan ke bulan. Dengan iPhone 13, ia kembali ke puncak penjualan bulanan dan memenangi penjualan telefon pintar Oktober dengan penjualan sekitar 2.67 juta unit. juara.

Siri iPhone 13 Apple mendorong penjualan Apple meningkat 32.5% bulan ke bulan dan 43.6% tahun ke tahun pada bulan ia dilancarkan. Pada bulan Oktober, penjualannya terus meningkat kepada 6.5 juta kenderaan, meningkat 78% bulan ke bulan dan 155% tahun ke tahun.

Oleh kerana penjualan siri iPhone 13 yang panas, empat jenama lain semuanya mengalami penurunan bulan ke bulan. Antaranya, OPPO mengekalkan trend penjualan pasaran yang agak stabil, berada di kedudukan kedua setelah Apple. Kekurangan cip telah mempengaruhi kapasiti pengeluaran telefon pintar Apple dan Xiaomi, sementara jenama seperti OPPO dan Vivo telah memastikan lelaran produk dan irama pengeluaran yang normal, berkat sistem kawalan rantaian bekalan yang matang dan stabil. OPPO terus berdiri di kelas atas melalui Find X3 Photographer Edition, dan siri Reno7 yang baru dikeluarkan juga akan meningkatkan penjualan OPPO pada suku keempat.

Lihat juga:Kebocoran baru: Telefon pintar Mi 12 mempunyai versi Mini

Penganalisis CINNO Research mengatakan bahawa walaupun penjualan telefon pintar Huawei Honor turun 6% bulan ke bulan pada bulan Oktober, ia masih menunjukkan sedikit pertumbuhan positif tahun ke tahun. Ini adalah satu-satunya pertumbuhan positif tahun ke tahun dalam penjualan telefon pintar Android teratas di China, terutamanya disebabkan oleh Honor Play5 yang memasuki pasaran pada suku ketiga. Siri dan siri Magic3.